Expoziții temporare


Puterea leului. Istoria banilor în România

Expoziția este organizată în perioada 24 aprilie – 8 iunie 2024 de către Muzeul Băncii Naționale a României și Muzeul Național Brukenthal, la SibiuAvram Iancu. Omul. Eroul. Legenda (1824 – 1872)

Expoziția este organizată în perioada 17 aprilie - 17 mai 2024, în contextul aniversării bicentenarului nașterii marelui revoluționar pașoptist.„Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I - 100 de ani de istorie militarăˮ

Expoziția este organizată până la finalul lunii mai 2024, fiind găzduită în Galeria Guvernatorilor din cadrul Palatului Vechi al BNR.
Expoziții temporare trecute

„Cele două fețe ale monedei. Mijloace de schimb - Capodopere ale arteiˮ

Expoziție organizată de Alpha Bank, în colaborare cu Muzeul Băncii Naționale a României, în perioada septembrie 2023 - martie 2024.


„Moneda în cetățile grecești Histria, Tomis, Callatis. Imagine și context arheologicˮ

Secțiunea organizată în completarea expoziției temporare „Cele două fețe ale monedei. Mijloace de schimb - Capodopere ale artei”


„România și Uniunea Europeană – identitate și valori comuneˮ

Expoziție găzduită până la finalul lunii decembrie 2023 de Sucursala regională Timiș a BNR.


„Arhitectură și viață financiar-bancară bucureșteană la sfârșitul secolului al XIX-lea și în prima jumătate a secolului XXˮ

Expoziție organizată în perioada iulie-septembrie 2023.


„100 de ani de la adoptarea Constituției României Mari din 1923”

Muzeul BNR organizează pe parcursul lunii aprilie 2023 expoziția temporară dedicată împlinirii a 100 de ani de la adoptarea Constituției României Întregite din anul 1923.

„100 de ani de la încoronarea de la Alba Iulia”

Expoziţia este deschisă până pe 10 martie 2023 şi poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate gratuite pe care Muzeul BNR le organizează de luni până vineri, în urma unei programări prealabile.

„România și Uniunea Europeană – 15 ani împreunăˮ

Găzduită în Galeria Guvernatorilor, spațiu care este deschis, cu această ocazie, publicului, expoziția poate fi vizitată în cadrul tururilor ghidate gratuite organizate de Muzeul BNR.