Comunicat de presă


Premieră educaţională pentru studenţi: BNR lansează exerciţiul online de politică monetară „MONETA”

08.11.2013

Banca Naţională a României a lansat vineri, 8 noiembrie 2013, în Aula Magna a Universităţii din Craiova, produsul educaţional online „MONETA” în cadrul conferinţei publice susţinute de domnul Cristian Popa, viceguvernator BNR sub egida proiectului „BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”.

MONETA”, un exerciţiu online de politică monetară, se adresează în principal studenților și își propune asigurarea unei mai bune înțelegeri a mecanismelor de funcționare a politicii monetare și a modului în care se iau deciziile într-o bancă centrală. Acest tip de produs educațional ce poate fi accesat prin website-ul BNR se regăsește și în suita de kit-uri educaționale oferite de alte bănci centrale din lume, inclusiv de Banca Centrală Europeană.

În cadrul evenimentului, la care au participat studenţi şi cadre didactice ale Universităţii din Craiova, oficiali ai băncii centrale, reprezentanţi ai comunităţii academice, bancare și de afaceri locale, mass media, două grupe de studenţi şi-au testat online abilitatea de a menţine inflaţia sub control.

Lansat în anul 2009 ca parte a activității de comunicare externă și sprijinire a educației financiare, proiectul ”BNR – Zilele porților deschise pentru studenții economiști” se derulează anual în parteneriat cu universităţile din România şi cuprinde prezentări şi sesiuni interactive pe teme economice de actualitate dedicate studenților, masteranzilor și cursanților școlilor doctorale. Activităţile proiectului, implementat în prezent în parteneriat cu 22 de universităţi, s-au desfăşurat în perioada 7-8 noiembrie 2013 la Universitatea din Craiova şi Agenţia BNR Dolj.

Mai multe detalii despre suita proiectelor educaționale dezvoltate de BNR, proiecte ce vizează consolidarea dialogului dintre banca centrală şi mediul universitar în vederea eficientizării canalului de comunicare al BNR cu publicul larg, regăsiţi pe website-ul BNR.Exercițiul online de politică monetară MONETA

Printscreen