Comunicat de presă


Comunicat referitor la eliminarea restricţiilor privind limitarea numărului de opţiuni pentru operaţiunile de piaţă monetară efectuate de BNR

14.11.2012

Începând cu data de 13 noiembrie 2012 au intrat în vigoare, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.763 din 13 noiembrie 2012, următoarele acte normative:

  • Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 14/12.11.2012 pentru modificarea Regulamentului BNR nr. 1/2000 privind operaţiunile de piaţă monetară efectuate de Banca Naţională a României şi facilităţile permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili
  • Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 12/12.11.2012 pentru modificarea Ordinului BNR nr. 8/2006 privind procedurile de lucru referitoare la derularea operaţiunilor de piaţă monetară efectuate de Banca Naţională a României şi a facilităţilor permanente acordate de aceasta participanţilor eligibili.

Modificările au avut în vedere eliminarea restricţiilor privind limitarea numărului de opţiuni incluse în ofertele transmise de către participanţii eligibili pentru licitaţiile la rată fixă şi la rată variabilă organizate de BNR pentru operaţiunile de politică monetară, cu excepţia licitaţiilor la rată fixă pentru swap valutar şi pentru atragerea de depozite, caz în care ofertele vor conţine o singură opţiune.