Comunicat de presă


Comunicat de presă privind evenimentul de lansare a emisiunii numismatice dedicate celebrării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze

13.11.2019

Banca Națională a României a organizat, în data de 8 noiembrie 2019, ceremonia de lansare a monedei numismatice dedicate celebrării a 70 de ani de relații politico-diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză.

La eveniment au participat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, Ambasadorul Chinei în România, Jiang Yu, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, oficiali ai Ambasadei Chinei și ai mediului de afaceri chinez din România.

“Perioada îndelungată de relații bilaterale neîntrerupte a marcat dezvoltarea cooperării istorice dintre statele noastre, pe baza prieteniei, sprijinului și respectului reciproc, într-un mediu internațional complex,” a menționat Guvernatorul BNR în cadrul discursului prezentat la eveniment.

Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni, lansate începând cu 21 septembrie 2019, pentru aniversarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări.

Detalii despre emisiunea numismatică aniversară sunt disponibile aici.