Comunicat de presă


Comunicat de presă privind desfășurarea proiectului educațional „Academica BNR” în perioada 8-30 mai 2019, la Constanța

08.05.2019

În perioada 8 – 30 mai 2019, Banca Națională a României organizează în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”, Universitatea Maritimă și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța două module a câte patru seminarii dedicate reprezentanților mediului academic (cadre didactice, doctoranzi, masteranzi ai universităţilor), în cadrul proiectului educațional „Academica BNR”.

Primul modul, format din patru seminarii, se adresează non-economiștilor și se va desfășura la sediul Sucursalei Regionale Constața a BNR, începând de miercuri, 8 mai 2019, ora 11:00. Programul următoarelor evenimente va fi disponibil aici. Acestea vor fi organizate sub forma unor sesiuni de prezentări şi dezbateri, în care specialiști din domeniul financiar-bancar (experți din BNR şi cadre didactice universitare) vor discuta teme generale de interes referitoare la actualitatea economică și financiară, trecerea la moneda euro, precum și aspecte fundamentale legate de rolul şi funcţiile băncii centrale, instrumente de plată, curs valutar, supraveghere și reglementare bancară.

Un alt modul de patru seminarii este dedicat economiștilor și sunt organizate în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”. Lucrările primului seminar vor fi deschise joi, 9 mai 2019, ora 10:00, la sediul Sucursalei Regionale Constanța a BNR, în prezența doamnei Agnes Nagy, membru CA al BNR şi a altor oficiali ai BNR, urmând ca celelalte trei seminarii să se desfășoare la sediul Universității „Ovidius”, Sala Senatului, Campus UOC, Corp A, etajul I, Aleea Universităţii nr. 1. Programul acestora este disponibil aici și pe website-ul Universității.

Proiectul permite participanților să se adreseze în mod direct specialiștilor BNR, într-un cadru formal, în vederea schimbului de bune practici în domeniul financiar bancar. Temele abordate tratează subiecte de natură economică și financiară, clarificări conceptuale ale fenomenelor bancare contemporane, precum şi corelarea programelor sistemului universitar economic cu cerințele actuale de pe piața muncii, printr-un dialog direct cu cadrele didactice din universitate.

Mai multe informații despre proiectul educațional Academica BNR găsiți aici