Comunicat de presă


„Academica BNR”, la Universitatea din Craiova

12.10.2017

Banca Națională a României în parteneriat cu Universitatea din Craiova organizează, în cadrul proiectului „Academica BNR”, o serie de șapte seminarii pe teme de actualitate din domeniul financiar- bancar, în perioada 12 octombrie - 23 noiembrie 2017.

Pe parcursul acestei perioade, la sediul Universităţii din Craiova, cadre didactice şi doctoranzi din cadrul universităţii dezbat alături de experți ai BNR și practicieni recunoscuți ai domeniului financiar-bancar, subiecte referitoare la modelarea macroeconomică, operaţiuni de piaţă, politici macroprudenţiale, stabilitate financiară, statistică, trecerea la euro, garantare depozite bancare, rezoluţie bancară, monede virtuale, sisteme de plăţi, resurse umane, comunicare.

În deschiderea seriei de seminarii care are loc în data de 12 octombrie 2017, vor susţine alocuţiuni doamna Agnes Nagy, membru în Consiliul de administraţie al BNR şi domnul Cezar Ionuţ Spînu, rector al Universităţii din Craiova, urmate de dezbateri pe teme referitoare la rezoluţia bancară şi statistici ale băncii centrale.

Banca Națională a României dorește să creeze, împreună cu mediul academic, un spațiu comun de dezbatere a temelor din domeniul financiar-bancar pentru o mai bună înţelegere din partea publicului a fenomenelor şi proceselor economico-financiare. În prima parte a anului 2017 Banca Națională a României a organizat, la Cluj, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai, două serii de seminarii la care au fost invitați profesori, doctoranzi și masteranzi din domenii economice și non-economice, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

„Academica BNR" a debutat în anul 2012 și este adresat mediului academic, în calitate de formator al noilor generaţii de specialişti. Mai multe informaţii despre proiectele educaţionale ale BNR sunt disponibile la adresa Proiecte educaţionale.