Concert Alexandru Tomescu și Eduard Kunz: In the Mood for Prokofiev


Cocertul “In the Mood for Prokofiev”, susținut de Alexandru Tomescu și Eduard Kunz, este și titlul Turneului Național Stradivarius 2014, ajuns în 18 iunie la finalul celei de-a șaptea ediții.

Publicul invitat în Sala de Marmura a BNR a avut privilegiul de a-i urmări pe cei doi protagoniști interpretând o selecție a celor mai îndrăgite lucrări ale compozitorului rus Serghei Prokofiev: cinci melodii op. 35 bis pentru vioară și pian, Sonata a IIa op.94a în Re major pentru vioară și pian și Sonata I op.80 în Fa minor pentru vioară și pian.

Un element inedit al recitalului a fost interpretarea unei partituri semnate de un tânăr compozitor român, Gabriel Gîțan, elev în clasa a XI-a al Colegiului Național de Muzică "George Enescu" din București, care s-a putut bucura direct de aplauzele publicului și interpreților. Acesta este castigatorul concursului nonconformist lansat in urma cu cateva luni de Eduard Kunz si Alexandru Tomescu, o invitatie la creatie adresata tuturor compozitorilor români, indiferent de vârstă.