Academica - Brașov 2014

Seminarii pentru cadre didactice


În perioada 3-7 martie 2014 la Sinaia și Brașov, s-a desfășurat prima etapă a proiectului educațional “ACADEMICA BNR” 2014. Organizat în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, forumul-dezbatere s-a constituit într-un program național de susținere a educației financiare în România, contând pe participarea comunității academice a 27 de universități din țară.

Deschiderea oficială a acestei etape a avut loc în data de 3 martie 2014, la Universitatea Transilvania din Brașov cu prelegerea “Intermedierea financiară în România: provocări şi soluţii” (PDF / înregistrare video) susținută de către prof. univ. dr. Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR.

Temele de actualitate ale acestei ediții vizează mediul financiar-bancar, noua arhitectură de stabilitate financiară la nivel european, activitatea băncii centrale etc. Participanții sunt membrii Consiliului de administraţie al BNR, oficialii Academiei Române, reprezentanți ai Consiliului Național al Rectorilor, Ministerului Educaţiei Naţionale, universităţilor partenere, ai băncii centrale și ai altor instituţii din domeniul financiar-bancar.

Proiectul sprijină obținerea performanței în managementul academic, consolidează comunicarea instituțională a băncii centrale cu instituțiile reprezentative ale sectorului educațional, realizând totodată un pas calitativ în procesul de creştere a transparenţei, a nivelului de cunoaştere şi înţelegere a deciziilor sale.

Încheierea primei ediții din anul 2014 a proiectului “ACADEMICA BNR” a avut loc în data de 7 martie 2014, cu o prelegere (înregistrare video) susținută de către Dr. Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR.