Școala finanțelor moderne


Banca Națională a României și Banca Națională a Moldovei, cu susținerea Academiei de Studii Economice București, organizează „Școala finanțelor moderne”, program care își propune să fie o rampă de lansare pentru masteranzii economiști din Republica Moldova.

Inițiativa a fost lansată la București pe data de 25 aprilie 2023, cu ocazia conferinței „Navigând printre crize suprapuse”.

Participanții la „Școala finanțelor moderne” vor avea un prilej unic să asiste la prelegeri susținute de experți de la Banca Națională a României în colaborare cu ASE și să ia parte la întâlniri cu personalități din domeniul financiar-bancar din România. La final, masteranzii vor primi un certificat semnat de guvernatorii BNR și BNM, precum și de rectorii ASE și ASEM.

„Școala finanțelor moderne” va fi organizată în România, de două ori pe an – în a doua jumătate a lunilor iulie și septembrie - , pe baza unui concurs, iar criteriile de selecție a participanților pot fi vizualizate aici.

Prin lansarea acestui proiect, organizatorii își propun să intensifice eforturile de sprijinire a procesului de formare profesională a tinerilor din Republica Moldova.

2023

Prima ediție a „Școlii finanțelor moderne” se desfășoară în perioada 22-30 iulie 2023, evenimentul urmând a fi organizat cu o frecvență bianuală de către BNR, în colaborare cu Banca Națională a Moldovei (BNM) și cu Academia de Studii Economice din București.

În cadrul primei ediții vor participa 15 masteranzi specializați în economie din Republica Moldova, însoțiți de către 3 reprezentanți din partea BNM. În cadrul programului sunt prevăzute și o serie de prelegeri ale reprezentanților BNR. Mai multe detalii aici.

↑ sus