Act legislativ


 


Banca Naţională a României
Normă metodologică nr. 11 din 24.iul.1997
Monitorul Oficial, Partea I 229 bis 1 3.sep.1997
Intrare în vigoare la 3.sep.1997
privind intocmirea si verificarea raportarilor semestriale ale societatilor bancare pe anul 1997

   1. INTOCMIREA SI DEPUNEREA RAPORTARILOR SEMESTRIALE
1.1. GENERALITATI

   Societatile bancare persoane juridice cu sediul in Romania si subunitatile cu sediul in Romania ce apartin unor societati bancare cu sediul in strainatate (denumite in continuare "societati bancare") au obligatia, potrivit art. 1 si 46 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, precum si Circularei Bancii Nationale a Romaniei nr. 23/1997, sa intocmeasca si sa depuna raporturi contabile semestriale.
   Potrivit art. 22 din Legea contabilitatii nr. 82/1991 si pct. 120 din Regulamentul de aplicare a acesteia, pentru verificarea inregistrarii corecte in contabilitate a operatiunilor patrimoniale se intocmesc lunar balante de verificare de catre toate societatile bancare, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate.
   Societatile bancare care au in subordine subunitati (sucursale, filiale, agentii, reprezentante in tara si in strainatate) vor verifica si centraliza balantele de verificare ale acestora, intocmind raportarile semestriale, centralizat, la nivelul societatii bancare.

   1.2 PREZENTAREA SI MODUL DE COMPLETARE A RAPORTARILOR SEMESTRIALE

   Societatile bancare, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, vor intocmi si prezenta urmatoarele formulare:
   1. Rezultate financiare (cod 01);
   2. Situatia patrimoniului (cod 02);
   3. Situatia creantelor si datoriilor (cod 03);
   4. Date informative (cod 04);
   5. Impozite, taxe si alte obligatii datorate si varsate (cod 05);
   6. Creante si angajamente in valuta (cod 06).
   Societatile bancare vor inscrie in formulare, datele de identificare (unitate, adresa, telefonul si numarul de la Registrul Comertului), precum si cele referitoare la incadrarea corecta in forma de organizare, ramura si codul fiscal, citet, fara a se folosi prescurtari sau initiale. In casute se vor trece codurile extrase din nomenclatoarele prevazute in prezentele norme care delimiteaza incadrarea societatii bancare.
   Necompletarea pe prima pagina a formularelor "Rezultate financiare" (cod 01) si "Situatia patrimoniului" (cod 02), a datelor prevazute mai sus conduce la imposibilitatea identificarii societatii bancare si, in consecinta, se considera ca lucrarea nu a fost depusa, societatea bancara fiind sanctionata potrivit prevederilor art. I, pct. 8, lit. e) din O.G. nr. 22/1996.
   In vederea alinierii la nomenclatorul activitatilor Uniunii Europene, in formularele "Rezultate financiare" si "Situatia patrimoniului", societatile bancare inscriu pe langa codul de ramura prevazut in nomenclatorul stabilit de Ministerul Finantelor si codul privind activitatea din clasificarea activitatilor din economia nationala (CAEN), care pentru societatile bancare este 65.
   Societatile bancare vor intocmi si prezenta raportarile semestriale pentru anul 1997 atat in forma scrisa (pe raport de hartie), cat si pe suport magnetic.
   In acest scop, odata cu prezentele norme metodologice, societatile bancare vor primi si o disketa HD/1,44 Mb cu fisierul cuprinzand machetele tuturor formularelor ce trebuie completate cu datele pentru raportarile semestriale, care va constitui baza pentru editarea in forma scrisa, prin listare, a formularelor respective.
   Este interzisa modificarea in orice fel a continutului fisierului.
   O copie a acestui fisier, continand machetele formularelor, completate cu datele raportarilor semestriale intocmite pentru anul 1997, se va pastra de catre societatea bancara potrivit art. 23 din Legea contabilitatii nr. 82/1991.
   Datele care raporteaza prin formularele "Rezultate financiare" (cod 01) si partial cele din formularul "Date informative" (cod 04) sunt cumulate de la inceputului anului pana la sfarsitul perioadei de raportare. La creante si datorii se inscriu soldurile existente la sfarsitul perioadei de raportare, iar la platile restante se inscriu sumele de la sfarsitul perioadei de raportare care au depasit termenul de plata prevazut in contracte sau acte normative.
   Totalurile de control stabilite prin insumarea datelor inscrise pe randurile care nu au corelatii intre ele, indiferent de natura indicatorilor, servesc la inlaturarea eventualelor erori determinate de inscrierea unor sume gresite ca ordin de marime.
   Formularele respective, precum si raportul de gestiune, se semneaza de administratorul unitatii (conducatorul unitatii) si conducatorul compartimentului financiar-contabil, iar in lipsa acestora, de catre inlocuitorii lor de drept.
   Administratorul unitatii si conducatorul compartimentului financiar-contabil poarta raspunderea, potrivit legii, asupra realitatii si exactitatii datelor cu privire la situatia patrimoniului si realizarii indicatorilor economico-financiari prezenti in raportarile semestriale.
   Conducatorul compartimentului financiar - contabil are obligatia sa verifice respectarea prevederilor din normele metodologice privind intocmirea si verificarea raportarilor semestriale, asigurarea respectarii corelatiilor intre indicatorii din formulare, urmarind realitatea datelor care se raporteaza, precum si respectarea termenelor de intocmire si depunere la organele in drept.
   Societatile bancare care au in subordine sucursalele, filiale sau alte subunitati fara personalitate juridica, care desfasoara activitate si au sediul in strainatate, vor evalua, in lei, rulajele si soldurile exprimate in valuta, din balantele de verificare a conturilor sintetice transmise de acestea, la cursul valutar din ultima zi a perioadei de raportare si le vor centraliza cu balanta de verificare intocmita pentru operatiunile economico-financiare desfasurate in tara.
   Formularele de raportare semestriala se depun, in cate un exemplar, la directia generala a finantelor publice si controlului financiar de stat a judetului, respectiv, a municipiului Bucuresti, de care apartine societatea bancara si la Directia generala autorizate, reglementare si supraveghere prudentiala a societatilor bancare din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, la termenul prevazut in prezentele Norme, impreuna cu o copie dupa codul fiscal, raportul de gestiune (raportul administratorilor), precum si o copie dupa balanta de verificare a conturilor sintetice.
   In adresa de inaintare, catre Banca Nationala a Romaniei a raporturilor semestriale pentru anul 1997, semnata de conducatorul societatii bancare si de catre cel al compartimentului financiar-contabil, se va preciza ca toate formularele au fost editate in conditiile prevazute la pct. 1.2. din prezentele Norme metodologice, precum si faptul ca odata cu cele doua exemplare ale raporturilor semestriale pentru anul 1997, se prezinta si disketa continand fisierul, cu machetele completate cu date, pe baza carora au fost listate formularele respective.
   Exemplarul raporturilor semestriale pentru directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene, respectiv, a municipiului Bucuresti nu va putea fi depus fara viza Directiei generale autorizate, reglementare si supraveghere prudentiala a societatilor bancare din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, care verifica si avizeaza aceste raportari in ceea ce priveste:
   a) inscrierea de catre societatile bancare, pe formularele de raporturi semestriale, a datelor de identificare si a codului fiscal, precum si a celor referitoare la incadrarea in forma de proprietate, ramura si activitatea, in mod citet si fara a se folosi prescurtari sau initiale, potrivit datelor proprii si codurilor extrase din nomenclatoarele prevazute de normele metodologice;
   b) intocmirea de catre societatile bancare a raporturilor semestriale potrivit modelelor de formulare stabilite prin norme;
   c) existenta tuturor formularelor si filelor acestora din componenta raportarilor semestriale, precum si a amprentei stampilei si a semnaturilor, in original, pentru fiecare formular, potrivit modelelor de formulare si a normelor metodologice de completare a acestora;
   d) respectarea principiului contabil al intangibilitatii bilantului, potrivit caruia, bilantul de deschidere a unui exercitiu (situatia semestriala a patrimoniului) trebuie sa corespunda cu bilantul de inchidere al exercitiului precedent;
   e) concordanta nivelului capitalului social, inscris in raportarile semestriale, cu cel inscris la Registrul Comertului si incadrarea acestuia in nivelul aprobat de Banca Nationala a Romaniei;
   f) concordanta dintre nivelul capitalului social inscris in "Situatia patrimoniului", cu datele evidentiate in celelalte formulare ale raportarilor semestriale;
   g) existenta corelatiilor in cadrul fiecarui formular al raportarilor semestriale, precum si intre formularele respective prevazute de normele metodologice.
   Raportarile semestriale intocmite de catre societatile bancare se depun personal de conducatorul compartimentului financiar-contabil si, in mod exceptional, de o alta persoana autorizata care sa fie in masura sa dea explicatiile necesare si sa efectueze eventualele corecturi prin certificarea si aplicarea stampilei.
   Societatile bancare autorizate de Banca Nationala a Romaniei care nu au desfasurat activitate in semestrul I 1997 nu intocmesc raportari semestriale, urmand sa depuna o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte acest lucru, la directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene, respectiv, a municipiului Bucuresti de care apartin si la Directia generala autorizare, reglementare si supraveghere prudentiala a societatilor bancare din Banca Nationala a Romaniei, din care sa rezulte toate datele de identificare a societatii:
   -denumirea completa (conform certificatului de inmatriculare);
   -adresa si numarul de telefon;
   -numarul de inregistrare la Registrul Comertului;
   -codul fiscal;
   -capitalul social.

   1.3. TERMENELE PENTRU DEPUNEREA RAPORTARILOR SEMESTRIALE

   Pentru semestrul I a.c., societatile bancare vor depune raportari la directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene, respectiv, a municipiului Bucuresti, pana la data de 15 august 1997.
   Pentru asigurarea timpului necesar efectuarii verificarilor prevazute la pct. 1.2. din prezentele Norme metodologice si vizarii raportarilor, societatile bancare vor depune raportarile semestriale pe anul 1997 la Directia generala autorizare, reglementare si supraveghere prudentiala a societatilor bancare din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, in doua exemplare, pana la data de 8 august 1997.
   De asemenea, pana la aceeasi data se depun si declaratiile societatilor bancare care nu au desfasurat activitate.
   Nedepunerea raportarilor semestriale sau, dupa caz, a declaratiilor la termenul prevazut in prezentele Norme metodologice, precum si prezentarea unor raportari care contin date eronate, necorelate sau nu este respectata unitatea de masura inscrisa la fiecare formular sau rand, constituie contraventie si se sanctioneaza conform prevederilor art. 39 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, actualizata si completata cu Ordonata Guvernului nr. 22/1996.

   REZULTATE FINANCIARE (cod 01)

   Formularul cuprinde totalitatea veniturilor realizate, cheltuielilor aferente acestora si rezultatele financiare obtinute (profit sau pierdere).
   Pentru completarea formularului, pe randuri, se fac urmatoarele precizari:
   Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli, respectiv din rulajele creditoare ale conturilor de venituri, cumulate de la inceputul anului. In situatia in care au fost efectuate inregistrari prin creditorul conturilor de cheltuieli sau prin debitul conturilor de venituri (operatiuni contabile privind asocierea in participare, corectari prin inregistrari contabile inverse etc.), datele sunt reprezentate de soldurile conturilor de venituri si cheltuieli inainte de a fi transferate asupra contului "Profit si pierdere", cumulate de la inceputul anului.
   06 - reprezinta veniturile din vanzarea titlurilor de plasament (diferente favorabile dintre valoarea contabila a titlurilor de plasament si pretul de cesiune);
   07 - reprezinta veniturile din scontarea efectelor comerciale;
   09 - reprezinta dividentele aferente titlurilor de participare;
   10 - reprezinta veniturile aferente titlurilor imobilizate ale activitatii de portofoliu, pe care unitatea patrimoniala le dobandeste de la alte societati la care nu intervine in gestiunea acestora;
   11. - reprezinta veniturile aferente altor titluri de valoare detinute pe o perioada indelungata;
   12. col. 1 - reprezinta diferente favorabile de curs valutar din operatiuni efective de incasari si plati in valuta, aferente operatiunilor proprii ale bancii, precum si diferente favorabile rezultate din evaluarea elementelor patrimoniale exprimate legal in valuta (cu exceptia celor evidentiate in conturile "Decontari cu actionarii privind capitalul" si "Capital social") in conformitate cu prevederile Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. 3262/1996 privind evidentierea in contabilitate, in cursul anului 1996, a diferentelor de curs valutar de catre societatile bancare;
   12. col. 2 - reprezinta diferente favorabile de curs valutar din operatiuni efective de incasari si plati in valuta, aferente operatiunilor proprii ale bancii, potrivit pct. 1 din Precizarile Bancii Nationale a Romaniei nr. 3/24.02.1997;
   14. - cuprinde rulajul creditor al contului "Venituri din productia de imobilizari necorporale";
   15. - cuprinde rulajul creditor al contului "Venituri din productia de imobilizari corporale";
   16. - cuprinde veniturile din creante reactivate privind clientii si debitorii;
   17. - cuprinde veniturile din provizioane privind activitatea de exploatare: provizioane pentru riscuri si cheltuieli, provizioane pentru deprecierea imobilizarilor necorporale, corporale si financiare, precum si a imobilizarilor in curs, provizioane pentru deprecierea activelor circulante si provizioane specifice de risc de credit si dobanda;
   28. - reprezinta cheltuielile privind titlurile de plasament cedate (diferentele nefavorabile dintre valoarea contabila a titlurilor de plasament si pretul de cesiune);
   29. - reprezinta cheltuielile privind sconturile acordate in cadrul operatiunilor de resortare;
   33. col. 1 - reprezinta diferente nefavorabile de curs valutar din operatiuni efective de incasari si plati in valuta, aferente operatiunilor proprii ale bancii, precum si diferente nefavorabile rezultate din evaluarea elementelor patrimoniale exprimate legal in valuta (cu exceptia celor evidentiate in conturile "Decontari cu actionari privind capitalul" si "Capital social") in conformitate cu prevederile Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/3262/31.05.1996 privind evidentierea in contabilitate, in cursul anului 1996, a diferentelor de curs valutar de catre societatile bancare;
   33. col. 2 - reprezinta diferente nefavorabile de curs valutar din operatiuni efective de incasari si plati in valuta, aferente operatiunilor proprii ale bancii, potrivit pct. 1 din Precizarile Bancii Nationale a Romaniei nr. 3/1997;
   34. la 37. - cuprinde valoarea consumurilor de materii si materiale, energie, apa si alte cheltuieli materiale;
   39. - cuprinde cheltuielile cu remuneratiile si alte drepturi cuvenite personalului unitatii;
   40. - cuprinde sumele acordate personalului, potrivit legii, pentru protectia sociala, contributia unitatii la asigurarile sociale si la constituirea fondului de somaj;
   42. - cuprinde cheltuielile cu intretinerea si reparatiile executate de terti, cheltuielile cu redevente, locatii de gestiune si chirii, cheltuielile cu primele de asigurare, cheltuielile cu studiile si cercetarile executate de terti, cheltuielile cu colaboratorii pentru prestatiile efectuate, cheltuielile de protocol, reclama si publicitate, cheltuielile privind transportul de bunuri si de personal executate de terti, cheltuielile cu deplasari, detasari si transferari, cheltuielile postale si taxe de telecomunicatii, precum si alte cheltuieli cu serviciile executate de terti;
   43. - cuprinde sumele datorate, potrivit legii, bugetului statului sau altor institutii publice reprezentand cheltuieli cu impozitele, taxele si varsamintele asimilate inclusiv contributiile la Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar;
   44.45. - cuprinde datele privind amortizarea imobilizarilor necorporale si corporale;
   46. - cuprinde cheltuielile privind provizioanele constituite pentru activitatea de exploatare: provizioane constituite pentru riscuri si cheltuieli cand acestea privesc exploatarea, provizioane constituite pentru deprecierea imobilizarii necorporale, corporale si financiare, precum si a imobilizarilor in curs, provizioane constituite pentru deprecierea activelor circulante si provizioane specifice de risc de credit si dobanda;
   50. - 52. - cuprinde sumele trecute pe cheltuieli cand are loc realizarea riscului;
   57. - se completeaza cu veniturile de la bugetul statului si de la alte institutii publice;
   58. - cuprinde veniturile exceptionale privind operatiile de gestiune reprezentand valoarea bunurilor sau valorilor primite gratuit, valoarea bunurilor rezultate din dezmembrarea unor imobilizari, drepturile de personal neridicate, prescrise;
   59. - reprezinta pretul de vanzare al activelor imobilizate cedate, exclusiv taxa pe valoarea adaugata;
   60. - cuprinde veniturile exceptionale obtinute din provizioane: provizioane reglementate, provizioane pentru riscuri si cheltuieli, provizioane pentru deprecierea creantelor - debitori diversi si provizioane aferente imobilizarilor necorporale sau corporale, potrivit legii;
   63. - cuprinde cheltuielile exceptionale privind operatiile de gestiune reprezentand valoarea despagubirilor, amenzilor si penalitatilor; valoarea debitelor prescrise sau a debitorilor insolvabili, scosi din evidenta; valoarea pierderilor din calamitati si valoarea donatiilor si subventiilor acordate;
   64. - se completeaza cu cheltuieli reprezentand valoarea neamortizata a imobilizarilor necorporale, corporale, sau financiare, cedate sau scoase din evidenta;
   65. - reprezinta cheltuieli exceptionale privind provizioanele: provizioane aferente imobilizarilor necorporale, sau corporale, provizioane reglementate, provizioane pentru riscuri si cheltuieli cand acestea au caracter exceptional, provizioane pentru deprecierile cu caracter exceptional survenite in conturile de creante - debitori diversi;
   66. - cuprinde cheltuieli exceptionale aferente amortizarii imobilizarilor necorporale sau corporale;
   75. col. 1 - se completeaza de contribuabilii mici cu sumele reprezentand cheltuiala cu impozitul pe profit care se preiau din rulajul debitor al contului "Cheltuieli cu impozitul pe profit" si de contribuabilii mari cu sumele reprezentand avansuri din impozitul pe profit, care se preiau din rulajul debitor al contului "Impozitul pe profit", calculate potrivit O.G. nr. 70/1994;
   75. col. 2 - se completeaza cu sumele reprezentand impozitul pe profit datorat, determinat potrivit prevederilor Legii nr. 73/1996, care se preiau din rulajul debitor al contului "Cheltuieli cu impozitul pe profit". Societatile bancare care au beneficiat de reducerea impozitului pe profit, vor inscrie la acest rand, col. 1 si 2, impozitul datorat, corectat cu reducerea aferenta.

   SITUATIA PATRIMONIULUI (col. 02)

   Formularul prezinta in forma sintetica, patrimoniul societatilor bancare si este structurat pe elemente de activ si pasiv.
   Situatia patrimoniului se intocmeste pe baza ultimei balante de verificare a conturilor sintetice, puse de acord cu soldurile din balanta conturilor analitice, incheiata dupa inregistrarea tuturor documentelor in care au fost consemnate operatiunile financiar-contabile aferente activitatii perioadei raportate. Soldurile conturilor din balanta de verificare se grupeaza si se inscriu in activul sau pasivul bilantului, in functie de continut.
   Pentru completarea formularului, pe randuri, se fac urmatoarele precizari:
   01 - se completeaza cu valoarea cheltuielilor de constituire a societatii si de cercetare-dezvoltare (taxe si alte cheltuieli de inscriere si inmatriculare, cheltuieli cu prospectarea pietei, de publicitate, cheltuieli privind emisiunea si vanzarea de actiuni si obligatiuni, valoarea lucrarilor si proiectelor de cercetare-dezvoltare etc.), diminuata cu valoarea amortizarii si provizioanelor constituite;
   02 - se completeaza cu valoarea fondului de comert evidentiata in contul "Fond comercial" diminuata cu valoarea amortizarii si provizioanelor constituite. In contul "Fond comercial" se evidentiaza fondul de comert care nu figureaza in cadrul celorlalte elemente de patrimoniu, dar care concura la mentinerea sau la dezvoltarea potentialului unitatii, cum sunt: clientela, vadul, reputatia si alte elemente necorporale.
   03 - reprezinta valoarea concesiunilor, brevetelor, licentelor si a altor drepturi si valori raportate, achizitionate sau dobandite pe alte cai, a programelor informatice etc., diminuata cu valoarea amortizarii si provizioanelor aferente;
   04 - reprezinta valoarea imobilizarilor necorporale in curs, diminuata cu valoarea provizioanelor constituite pentru deprecierea imobilizarilor necorporale in curs;
   06 la 10 - reprezinta valoarea imobilizarilor corporale care cuprind terenurile, amenajarile de terenuri si mijloacele fixe la valoarea de intrare in patrimoniu (costul de achizitie, costul de productie pentru mijloacele fixe realizate in regie proprie, valoarea de utilitate pentru cele obtinute cu titlu gratuit sau constatate in plus la inventariere, valoarea rezultata in urma reevaluarii ca urmare a unor dispozitii legale), diminuata cu valoarea amortizarii si provizioanelor aferente;
   11 - se completeaza cu valoarea imobilizarilor corporale in curs (investitiilor neterminate), realizate in regie proprie sau facturate de furnizori, evacuate la costul de productie, respectiv la costul de achizitie, precum si a avansurilor acordate furnizorilor de imobilizari, diminuata cu provizioanele aferente;
   13 - reprezinta valoarea titlurilor de participare (drepturile sub forma de actiuni sau alte titluri de valoare in capitalul altor unitati patrimoniale, care asigura unitatii patrimoniale detinatoare exercitarea unui control sau a unei influente notabile, respectiv realizarea unui profit) diminuata cu varsamintele de efectuat cu ocazia achizitionarii titlurilor de participare respective si cu provizioanele aferente;
   14 - reprezinta valoarea titlurilor imobilizate ale activitatii de portofoliu (titluri pe care unitatea patrimoniala le dobandeste, in vederea realizarii unor venituri financiare, fara a putea interveni in gestiunea unitatii patrimoniale emitatoare) diminuata cu varsamintele de efectuat cu ocazia achizitionarii titlurilor imobilizate ale activitatii de portofoliu respective si cu provizioanele aferente;
   15 - se completeaza cu suma creditelor subordonate, diminuata cu provizioanele aferente. Creditele subordonate reprezinta acele credite cu termen de rambursare mai mare de 5 ani, acordate pe baza unor contracte de credite, prin care nu se prevede rambursarea anticipata a acestora, cu exceptia cazurilor intrarii in lichidare a societatilor bancare care au primit imprumuturile subordonate respective;
   16 - se completeaza cu valoarea altor imobilizari financiare diminuata cu varsaminte de efectuat cu ocazia achizitionarii acestora si cu provizioanele aferente;
   19, 21, 22 - se completeaza cu valoarea stocurilor de materiale, obiectelor de inventar si stocurilor aflate la terti, corectata cu uzura obiectelor de inventar si cu provizioanele aferente;
   27 - se completeaza cu valoarea altor stocuri existente, diminuata cu provizioanele aferente, precum si cu valoarea bunurilor imobile si mobile provenite din executarea creantelor si preluate temporar in patrimoniul societatii bancare pana la valorificarea acestora;
   29 - se includ toate dobanzile de incasat indiferent de vechimea acestora si conturile in care sunt evidentiate (curente, restante, in litigiu etc.);
   36 - se completeaza cu soldurile debitoare, sintetice sau analitice, dupa caz, ale conturilor de decontari cu bugetul statului si alte institutii publice, reprezentand impozit pe profit, taxa pe valoarea adaugata, impozit pe salarii, alte impozite, taxe si varsaminte asimilate, fonduri speciale inclusiv contributiile la Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar, precum si alte creante cu bugetul statului si cu alte institutii publice;
   37 - se completeaza cu soldurile debitoare, sintetice sau analitice, dupa caz, ale conturilor de decontari cu asigurarile sociale, ajutor de somaj, alte creante sociale;
   38 - se completeaza cu soldurile debitoare, sintetice sau analitice, dupa caz, ale conturilor de decontari cu personalul, reprezentand avansuri acordate personalului, precum si alte creante in legatura cu personalul;
   39 - reprezinta sumele subscrise de actionari la constituirea sau majorarea capitalului social dar nevarsate, reflectate in sold la sfarsitul perioadei;
   40 - se completeaza cu valoarea actiunilor proprii rascumparate existente in stoc (in conditiile art. 25 lit. b) din Legea nr. 33/1991 privind activitatea bancara), a actiunilor si a obligatiunilor emise si rascumparate, neanulate, precum si a altor titluri de plasament si creante asimilate cumparate, diminuata cu provizioanele aferente;
   41 - reprezinta valorile de incasat, cum sunt: cecurile si efectele comerciale primite de la clienti;
   68 - se includ toate categoriile de credite acordate, mai putin cele curente, indiferent de vechimea acestora si conturile in care sunt evidentiate;
   30, 69 - reprezinta soldul contului "Provizioane specifice de risc" constituite conform Normelor Bancii Nationale a Romaniei nr. 3/1994, H.G. nr. 335/1995 si Circularei nr. 35/1995 a Bancii Nationale a Romaniei;
   71 - se completeaza cu suma depozitelor constituite la alte banci reprezentand acreditive deschise;
   74 - reprezinta valoarea imobilizarilor puse in functiune, achizitionate sau realizate pe cont propriu, ce depaseste fondul de dezvoltare constituit;
   75 col. 2 - reprezinta influente nefavorabile rezultate din reevaluarea elementelor patrimoniale exprimate in valuta (cu exceptia celor evidentiate in conturile "Decontari cu actionarii privind capitalul" si "Capital social") in conformitate cu pct. 3 din Precizarile Bancii Nationale a Romaniei nr. 3/24.02.1997;
   79 - reprezinta suma primelor de rambursare a obligatiunilor si se determina ca diferenta intre valoarea de emisiune si valoarea de rambursare a obligatiunilor;
   87 - reprezinta primele stabilite cu ocazia emisiunii, fuziunii sau aportului de capital;
   88 - reprezinta soldul contului "Fondul de rezerva" constituit potrivit art. 27 din Legea nr. 33/1991 privind activitatea bancara;
   89 - reprezinta soldul contului "Rezerva generala pentru riscul de credit", constituit potrivit O.G. nr. 70/1994 si Normele nr. 10/1995 ale Bancii Nationale a Romaniei;
   100 - se completeaza cu valoarea amortizarii existenta in soldul contului "Fondul de dezvoltare" neutilizata pentru investitii (soldul contului "Repartizari din amortizare privind fondul de dezvoltare");
   101 - reprezinta provizioanele reglementate constituite pe seama cheltuielilor, potrivit dispozitiilor legale;
   103 - se completeaza cu sumele reprezentand provizioane pentru litigii, provizioane pentru depozite si dobanzi aferente, provizioane pentru garantii acordate clientilor si alte provizioane pentru riscuri, potrivit legii;
   104 - se completeaza cu suma reprezentand provizioane pentru cheltuieli de repartizat pe mai multe exercitii, provizioane pentru pierderi din schimb valutar si alte provizioane pentru cheltuieli;
   115, 116 - se completeaza cu sumele reprezentand disponibilitati in lei si, respectiv, in valuta ale institutiilor financiare, definite conform art. 6 din Instructiunile Ministerului Finantelor privind metodologia de calcul si formularistica corespunzatoare referitoare la impozitul pe profit, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 974/1994;
   130, 131 - se completeaza cu sumele reprezentand depozite in lei si, respectiv, in valuta ale institutiilor financiare, definite conform art. 6 din Instructiunile Ministerului Finantelor privind metodologia de calcul si formularistica corespunzatoare referitoare la impozitul pe profit, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 974/1994;
   136 - se completeaza cu suma imprumuturilor subordonate. Imprumuturile subordonate reprezinta acele imprumuturi cu termen de rambursare mai mare de 5 ani, primite pe baza unor contracte de credite, prin care nu se prevede rambursarea anticipata a acestora, cu exceptia cazurilor intrarii in lichidare a societatilor bancare care au primit imprumuturile subordonate respective;
   143 - se completeaza cu valoarea imprumuturilor din emisiuni de obligatiuni nerambursate;
   152 - se completeaza cu soldurile creditoare, sintetice sau analitice, dupa caz, ale conturilor de deconturi cu bugetul statului si alte institutii publice, reprezentand impozit pe profit, taxa pe valoarea adaugata, impozit pe salarii, alte impozite, taxe si varsaminte asimilate, fonduri speciale, inclusiv contributiile la Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar, precum si alte datorii cu bugetul statului si cu alte institutii publice;
   153 - se completeaza cu soldurile creditoare sintetice sau analitice, dupa caz, ale conturilor de decontari cu asigurarile sociale, ajutor de somaj, alte datorii sociale;
   154 - se completeaza cu soldurile creditoare, sintetice sau analitice, dupa caz, ale conturilor de decontari cu personalul, reprezentand remuneratii datorate, ajutoare, participarea personalului la profit, precum si alte datorii in legatura cu personalul;
   166 col. 2 - reprezinta influente favorabile rezultate din reevaluarea elementelor patrimoniale exprimate in valuta (cu exceptia celor evidentiate in conturile "Decontari cu actionarii privind capitalul" si "Capital social") in conformitate cu pct. 3 din precizarile Bancii Nationale a Romaniei nr. 3/1997.

   SITUATIA CREANTELOR SI DATORIILOR (cod 03)

   In acest formular sunt evidentiate creantele si datoriile societatilor bancare la finele perioadei de raportare, defalcate pe termene de lichidare, respectiv, exigibilitate.
   01 - se completeaza cu soldul creantelor legate de creditele subordonate;
   02 - se completeaza cu soldul conturilor de dobanzi de incasat neinfluentate de provizioane specifice de risc de dobanda si indiferent de vechimea si conturile in care sunt evidentiate;
   03 la 19 - se completeaza cu creantele din active circulante, care se preiau din soldurile conturilor corespunzatoare randurilor respective;
   28 la 33 - se completeaza cu soldul conturilor de credite acordate, neinfluentate de provizioanele specifice de risc de credit si indiferent de vechimea si conturile in care sunt evidentiate;
   41 - se completeaza cu suma creantelor reprezentand depozite constituite la alte banci pentru acreditive deschise;
   64 - se completeaza cu sumele datorate privind imprumuturile subordonate (datoria subordonata);
   78 - se completeaza cu suma datoriilor reprezentand depozite constituite pentru acreditive primite;
   79 la 97 - se completeaza cu sumele datorate furnizorilor, valoarea efectelor comerciale de plati, sumele datorate bugetului statului (impozitul pe profit, impozitul pe salarii, taxa pe valoarea adaugata si alte impozite si taxe) sumele datorate asigurarilor sociale, sumele datorate personalului (remuneratii, ajutoare materiale, stimulente, drepturi de personal neridicate, sume retinute de la salarii datorate tertilor etc.), sumele datorate actionarilor privind dividendele de plata etc., care se preiau din soldurile conturilor corespunzatoare randurilor respective.

   DATE INFORMATIVE (cod 04)

   Pentru completarea formularului, pe randuri si coloane, se fac urmatoarele precizari:
   01 si 02 col. 2 - privesc activitatea totala a societatilor bancare;
   03 - numarul mediu de salariati cu contract de munca se determina ca medie aritmetica simpla a numarului zilnic al salariatilor, corespunzatoare zilelor calendaristice din luna respectiva. Pentru o perioada mai mare, numarul mediu de salariati se determina prin insumarea numerelor medii lunare din perioada data si raportarea rezultatului la numarul lunilor din acea perioada;
   04 si 05 - cuprinde numarul de colaboratori, respectiv de salariati, existent la finele perioadei de raportare;
   06 - cuprinde salarii brute, sporuri, indemnizatii, sume platite sub forma de indexare sau compensare, premii, avantaje in natura acordate salariatilor, care sunt reflectate in creditul conturilor "Personal - remuneratii datorate". "Personal - ajutoare materiale datorate". "Alte datorii si creante in legatura cu personalul", in corespondenta cu contul "Cheltuieli cu remuneratiile personalului".
   07 - cuprinde drepturile banesti cuvenite colaborarilor in baza contractelor incheiate, care sunt reflectate in creditul contului "Furnizori in corespondenta" cu contul "Cheltuieli cu colaboratorii".
   09 la 11 - se completeaza de toate societatile bancare care efectueaza cheltuieli de invatamant (gradinite, scoli, pregatirea cadrelor), cheltuieli de sanatate (crese, cabinete medicale), precum si alte cheltuieli social-culturale (procurarea de daruri pentru copii, transportul la si de la locul de munca al salariatilor, contributia unitatii la plata biletelor de tratament si odihna pentru salariatii proprii si membrii de familie etc.), conform prevederilor din Legea bugetului nr. 72/1997;
   12 la 16 - reprezinta numarul subunitatilor teritoriale in functiune, existente perioadei de raportare;
   17 la 21 - reprezinta numarul subunitatilor autorizate sa functioneze in strainatate, existente la finele perioadei de raportare;
   22 la 28 - se completeaza cu sumele reprezentand titlurile de participare, la finele perioadei de raportare, detinute in capitalul social al categoriilor respective de societati comerciale;
   29 la 33 col. 2 - se completeaza cu necesarul de provizioane specifice de risc de credit potrivit ultimei clasificari a creditelor;
   29 la 33 col. 3 - se completeaza cu sumele evidentiate la finele perioadei de raportare in soldul conturilor de provizioane specifice de risc de credit, determinate conform Normelor nr. 3/1994 ale Bancii Nationale a Romaniei, H.G. nr. 335/1995 si Circularei nr. 35/1995 a Bancii Nationale a Romaniei;
   34 la 38 col. 2 - se completeaza cu necesarul de provizioane specifice de risc de dobanda potrivit ultimei clasificari a dobanzilor;
   34 la 38 col. 3 - se completeaza cu sumele evidentiate la finele perioadei de raportare in soldul conturilor de provizioane specifice de risc de dobanda, determinate conform Normelor nr. 3/1994 ale Bancii Nationale a Romaniei, H.G. nr. 335/1995 si Circularei nr. 35/1995 a Bancii Nationale a Romaniei;
   47 - reprezinta soldul la finele perioadei de raportare al creditelor acordate debitorilor aflati in relatii speciale cu societatea bancara, asa cum s-a reglementat prin Normele nr. 10/1992 ale Bancii Nationale a Romaniei;
   48 - reprezinta soldul la finele perioadei de raportare al creditelor acordate persoanelor prevazute de pct. 2 lit. e din Normele nr. 10/1992 ale Bancii Nationale a Romaniei. Prin actionar semnificativ se intelege acel actionar, persoana juridica sau fizica, care detine cel putin 5% din capitalul social al societatii bancare;
   49 la 53 - reprezinta soldul la finele perioadei de raportare al creditelor acordate categoriilor respective de persoane;
   54 si 55 - se completeaza cu sumele aferente soldurilor imprumuturilor mari acordate clientilor, stabilite conform Normelor nr. 5/1992 ale Bancii Nationale a Romaniei, existente la finele perioadei de raportare;
   Platile restante se definesc ca reprezentand suma tuturor obligatiilor restante ale societatilor bancare, inclusiv obligatiile restante fata de furnizorii si creditorii interni, indiferent de forma de proprietate a acestora. Ele se diminueaza cu sumele amanate la plata, anulate si, respectiv, reduse, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 137/1996 privind acordarea unor inlesniri referitoare la majorarile de intarziere, modificata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 2/1997.
   Datele se vor prelua din soldurile creditoare la sfarsitul perioadei de raportare (30 iunie 1997), ale conturilor de datorii.
   57 - cuprinde obligatiile de plata restante fata de furnizori, care se vor prelua din soldurile creditoare ale conturilor corespunzatoare de furnizori si conturi asimilate, conform termenelor din contracte sau cele care depasesc 30 de zile, daca in contract nu se specifica termenul;
   62 - cuprinde contributia restanta a societatii bancare la asigurarile sociale (din soldul creditor al contului "Contributia unitatii la asigurarile sociale");
   63 - cuprinde contributia restanta a personalului pentru pensia suplimentara (din soldul creditor al contului "Contributia personalului pentru pensia suplimentara");
   64 - cuprinde contributia restanta a societatii bancare si a personalului la fondul de somaj (din soldurile creditoare ale conturilor "Contributia unitatii la fondul de somaj" si "Contributia personalului la fondul de somaj");
   65 - cuprinde obligatiile restante fata de alti creditori;
   66 - cuprinde obligatiile de plata restante fata de bugetul de stat (de exemplu: impozitul pe profit, impozitul pe salarii, taxa pe valoarea adaugata de plata, accize, taxe vamale, impozit pe dividende etc.);
   67 - cuprinde obligatiile de plata restante fata de bugetele locale (de exemplu: taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat, impozit pe cladiri si terenuri, taxa asupra mijloacelor de transport etc.).
   Impozitele si taxele neplatite la termen, inscrise pe randurile 66 si 67, sunt structurate conform Legii nr. 29/1996, datele preluandu-se din soldurile creditoare ale conturilor "Impozitul pe profit", "Taxa pe valoarea adaugata de plata", "Impozitul pe salarii", "Alte impozite, taxe si varsaminte asimilate" si "Alte datorii si creante cu bugetul statului".
   Datele privind investitiile straine in Romania se completeaza de toate societatile bancare cu participare de capital strain si serveste la culegerea de informatii cu privire la investitiile straine in Romania. Datele se vor completa in dolari la cursul prin leu la data cand tranzactia a fost inregistrata in contabilitatea societatii. Transformarea celorlalte valute in dolari SUA se face la cursul de schimb de la data cand a avut loc tranzactia.
   80 - se completeaza cu partea din capitalul social varsat de investitorul strain (persoana fizica sau juridica) pana la data de 01.01.1997, in valuta (preluat din soldul creditor al contului "Capital subscris varsat" la 01.01.1997);
   81 - se completeaza cu cresterea capitalului social in cursul semestrului I 1997 prin cumparari de actiuni de catre investitorul strain (din rulajul creditor al contului "Capital subscris varsat");
   82 - se completeaza cu partea din dividendele cuvenite investitorului strain, reinvestite in capitalul social (din rulajul creditor al contului "Capital subscris varsat");
   83 - se completeaza cu cresterea capitalului social avand ca sursa conversia de imprumuturi in actiuni (din rulajul creditor al contului "Capital subscris varsat");
   86 - se completeaza cu descresterea capitalului social in cursul semestrului I 1997 prin restituiri din capitalul social catre investitorul strain sub forma de vanzari de actiuni (din rulajul debitor al contului "Capital subscris varsat");
   131 - se inscrie soldul contului analitic "Fondul de rezerva din diferente favorabile de curs valutar", reprezentand diferente favorabile de curs valutar aferente activelor si pasivelor in valuta, inregistrate per sold la 31.12.1993 si care nu au fost utilizate pentru majorarea capitalului social, conform Hotararii Guvernului nr. 58/1994 si Hotararii Guvernului nr. 97/1994;
   133 - se inscrie soldul contului analitic "Rezerve din diferente de curs aferente operatiunilor de subscriere si varsare a capitalului social in valuta", reprezentand diferente favorabile de curs valutar dintre momentul subscrierii si cel al varsarii efective a capitalului social in valuta, potrivit Hotararii Guvernului nr. 252/1996, Ordonantei Guvernului nr. 40/1996, pct. 6 din Precizarile Bancii Nationale a Romaniei nr. 7028/1996, pct. 8 din Precizarile Bancii Nationale a Romaniei nr. 2/1997 si Precizarile nr. 3/1997;
   134 - se inscrie soldul contului analitic "Rezerve din influente de curs aferente disponibilitatilor in valuta reprezentand capital social varsat in valuta", cuprinzand influente favorabile de curs valutar aferente disponibilitatilor in valuta reprezentand capital social varsat in valuta care se regasesc in patrimoniul net in valuta al societatii bancare, potrivit Hotararii Guvernului nr. 252/1996, Ordonantei Guvernului nr. 40/1996, pct. nr. 6 din Precizarile Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996, pct. 9 si 10 din Precizarile Bancii Nationale a Romaniei nr. 2/13.02.1997 si Precizarile nr. 3/24.02.1997;
   135 - se inscrie soldul contului analitic "Rezerve din influente de curs provenite din reevaluarea activelor si pasivelor in valuta inregistrate la 31.12.1994", reprezentand influente favorabile de curs valutar din reevaluarea activelor si pasivelor in valuta, potrivit Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. XII/G/63/1995;
   136 - se inscrie soldul contului analitic "Rezerve din influente de curs aferente aprecierii, pana la 31.12.1994" a capitalului social varsat in valuta, reprezentand aprecierea capitalului social in valuta potrivit Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. 1/14.03.1996;
   140 - se completeaza cu primele de emisiune sau de aport si a altor prime legate de capital, integral incasate, ramase dupa plata si acoperirea cheltuielilor neamortizate efectuate cu astfel de operatiuni, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 40/1996 si Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996;
   141 si 142 - se completeaza cu rezervele constituite pe seama primelor de emisiune sau de aport si a altor prime legate de capital, utilizate pentru majorarea capitalului social, conform Ordonantei Guvernului nr. 40/1996 si Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996;
   143 - se completeaza cu sumele alocate din profitul realizat in perioada de la obtinerea autorizatiei de functionare, potrivit legii, pana la data de 31.12.1995, drept surse proprii de constituire a fondului de dezvoltare, in limita valorii cladirilor si terenurilor destinate exclusiv sediilor unitatii bancare, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 40/1996 si Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996;
   144 - se completeaza cu aporturile in natura la capitalul social aduse de actionari, constand in cladiri si terenuri destinate exclusiv sediilor unitatii bancare, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 40/1996 si Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996;
   145 - se completeaza cu dividendele cuvenite actionarilor, dupa plata impozitului pe dividende, utilizate pentru majorarea capitalului social, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 40/1996 si Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996;
   146 si 147 - se completeaza cu rezervele constituite din profitul net, utilizate pentru majorarea capitalului social, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 40/1996 si Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996;
   148 - se completeaza cu fondul de rezerva constituit din diferente favorabile de curs valutar, potrivit Hotararii Guvernului nr. 58/1994 si Hotararii Guvernului nr. 97/1994, utilizat pentru majorarea capitalului social, conform Ordonantei Guvernului nr. 40/1996 si Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996;
   149 - se completeaza cu sumele inregistrate la alte rezerve provenite din diferentele de curs aferente operatiunilor de subscriere si varsare a capitalului social in valuta, utilizate pentru majorarea capitalului social, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 40/1996 si Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996;
   150 - se completeaza cu sumele inregistrate la alte rezerve provenite din influente de curs aferente disponibilitatilor in valuta, reprezentand capital social varsat in valuta care se regasesc in patrimoniu net in valuta al societatii bancare, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 40/1996 si Precizarilor Bancii Nationale a Romaniei nr. III/7028/1996;

   IMPOZITE, TAXE SI OBLIGATII DATORATE SI VARSATE (cod 05)

   Formularul contine date cumulate de la inceputul anului privind totalitatea impozitelor, taxelor si altor obligatii datorate, varsate si ramase de varsat la sfarsitul perioadei de raportare. Se mentioneaza cu structura indicatorilor din formular este in conformitate cu Legea bugetului nr. 72/1997.
   Pentru completarea datelor din formular, se precizeaza urmatoarele:
   col. 1 - cuprinde sumele reprezentand soldurile la 1 ianuarie 1997, cumulate cu rulajele creditoare la finele perioadei de raportare ale conturilor corespunzatoare randurilor respective;
   col. 2. - cuprinde sumele reprezentand rulajele creditoare aferente perioadei de raportare ale conturilor respective;
   col. 3 - cuprinde sumele reprezentand rulajele debitoare aferente perioadei de raportare ale conturilor respective;
   col. 4 - cuprinde sumele ramase de varsat catre bugetul de stat, bugetele locale sau alte organisme asimilate, de societatile bancare, cu termen de plata pana la 30.06.1997;
   col. 5 - cuprinde sumele ramase de varsat, cu termen de plata in anul 1997;
   col. 6 - cuprinde sumele reprezentand soldurile debitoare aferente perioadei de raportare ale conturilor corespunzatoare randurilor din formular.
   Pe randuri formularul se completeaza, astfel:
   02 - se completeaza de toate societatile bancare platitoare de impozit pe profit cu sumele reprezentand impozitul pe profit calculat conform Ordonantei Guvernului nr. 70/1994, H.G. nr. 974/1994 si H.G. nr. 759/1995 si Legii nr. 73/1996;
   03 - se completeaza cu sumele reprezentand impozitul pe salarii calculat conform Legii nr. 32/1991, Ordonantei Guvernului nr. 8/1996 pentru modificarea si completarea Legii nr. 32/1991, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 185/1996;
   04 - se completeaza de societatile bancare platitoare de TVA, cu sumele reprezentand TVA de plata calculata conform ordonantei Guvernului nr. 3/1992, completata si modificata prin Ordonanta Guvernului nr. 2/1996 si Ordonanta Guvernului nr. 21/1996;
   05 - cuprinde textele speciale de consumatie (accize) pentru produsele din productia interna sau din import potrivit Legii nr. 42/1993, republicata in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 22/1995, aprobata si modificata prin Legea nr. 100/1995;
   07 - cuprinde impozitul pe dividende la societatile bancare potrivit Ordonantei Guvernului nr. 26/1995, aprobata si modificata prin Legea nr. 101/1995;
   08 - cuprinde majorarile, penalitatile si amenzile calculate pentru neplata in termen a obligatiilor catre bugetul de stat potrivit Legii nr. 87/1994, Ordonantei Guvernului nr. 34/1995, Legii nr. 12/1995, Ordonantei Guvernului nr. 11/1996, Ordonantei Guvernului nr. 13/1996, Ordonantei Guvernului nr. 2/1997 si Hotararii Guvernului nr. 8/1997;
   09 - cuprinde sumele reprezentand alte impozite, taxe si alte obligatii catre bugetul de stat, inclusiv sumele ramase in sold reprezentand fondul special de cercetare-dezvoltare, nevirate la termen.
   16 - cuprinde majorarile calculate pentru neplata in termen a obligatiilor catre bugetele locale;
   17 - cuprinde alte impozite, taxe si alte obligatii datorate bugetelor locale;
   28 - cuprinde contributia pentru constituirea resurselor financiare ale Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar, conform Ordonantei Guvernului nr. 39/1996;
   36 - cuprinde soldul debitor la 31.12. 1996 plus rulajul debitor pe anul 1997 al contului "Taxa pe valoarea adaugata de recuperat";
   37 - cuprinde rulajul creditor al contului "Taxa pe valoarea adaugata de recuperat" si reprezinta T.V.A. incasata sau compensata;
   38 - cuprinde soldul debitor al contului "Taxa pe valoarea adaugata de recuperat" la 30.06.1997.

   CREANTE SI ANGAJAMENTE IN VALUTA (cod 06)

   In acest formular este evidentiata structura conturilor reprezentand creantele si angajamentele in valuta, in sold la 31 decembrie 1996 si, respectiv, la 30 iunie 1997.
   Pentru completarea formularului, se fac urmatoarele precizari:
   col. 1 si 3 - se completeaza cu sumele in echivalent dolari SUA, determinate in functie de cursurile in lei ale valutelor stabilite de Banca Nationala a Romaniei pentru 31 decembrie 1996 si, respectiv, 30 iunie 1997;
   col. 2 - se completeaza cu sumele reprezentand echivalentul in mii lei ale pozitiilor inscrise pe col. 1 in functie de cursul valutar de referinta al Bancii Nationale a Romaniei pentru dolar SUA valabil la 31 decembrie 1996;
   col. 4 - se completeaza cu sumele reprezentand echivalentul in mii lei ale pozitiilor inscrise pe col. 3, in functie de cursul de schimb al pietei valutare pentru dolar SUA, valabil pentru 30.06.1997, respectiv cel comunicat de Banca Nationala a Romaniei in ziua de 27.06.1997.

   Guvernator,
Mugur Isarescu

   2. CORELATII IN CADRUL FORMULARELOR SI INTRE FORMULARE
2.1. CORELATII IN CADRUL FORMULARELOR
1. REZULTATE FINANCIARE (COD 01)
   
  1. Rd. 13 col. 1 si 2       = Rd. 01 la 12 col. 1 si 2
2. Rd. 22 col. 1 si 2 = Rd. 13 la 17 +21 col. 1 si 2
3. Rd. 38 col. 1 si 2 = Rd. 34 la 37 col. 1 si 2
4. Rd. 41 col. 1 si 2 = Rd. 39+40 col. 1 si 2
5. Rd. 54 col. 1 si 2 = Rd. 23 la 25+27 la 33+38+41+42 la
46+50 la 53 col. 1 si 2
6. Rd. 55 col. 1 si 2 = Rd. 22 - Rd. 54 col 1 daca
Rd. 22 col. 1 >Rd. 54 col. 1
7. Rd. 55 col. 1 si 2 = Rd. 22 - Rd. 54 col 1 daca
Rd. 22 col. 1 >Rd. 54 col. 2
8. Rd. 56 col. 1 si 2 = Rd. 54 - Rd. 22 col 1 daca
Rd. 54 col. 1 >Rd. 22 col. 1
9. Rd. 56 col. 1 si 2 = Rd. 54 - Rd. 22 col 1 daca
Rd. 54 col. 1 >Rd. 22 col. 2
10. Rd. 55 col. 1 si 2 = Rd. 22 - 54 col. 1 si 2
11. Rd. 62 col. 1 si 2 = Rd. 57 la 61 col. 1 si 2
12. Rd. 68 col. 1 si 2 = Rd. 63 la 67 col. 1 si 2
13. Rd. 69 col. 1 si 2 = Rd. 62 - Rd. 68 col. 1 Rd. 62
col. 1 > Rd. 68 col. 1
14. Rd. 69 col. 1 si 2 = Rd. 62 - Rd. 68 col. 1 Rd.
62 col. 1 > Rd. 68 col. 2
15. Rd. 70 col. 1 si 2 = Rd. 68 - Rd. 62 col. 1 Rd. 68
col. 1 > Rd. 62 col. 1
16. Rd. 70 col. 1 si 2 = Rd. 68 - Rd. 62 col. 1 Rd. 68
col. 1 > Rd. 62 col. 2
17. Rd. 69-70 col. 1 si 2 = Rd. 62 - 68 col. 1 si 2
18. Rd. 71 col. 1 si 2 = Rd. 22+62 col. 1 si 2
19. Rd. 72 col. 1 si 2 = Rd. 54+68 col. 1 si 2
20. Rd. 73 col. 1 si 2 = Rd. 71-72 col. 1 daca Rd. 71
col. 1 >Rd. 72 col. 1
21. Rd. 73 col. 1 si 2 = Rd. 71-72 col. 1 daca Rd. 71
col. 1 >Rd. 72 col. 2
22. Rd. 74 col. 1 si 2 = Rd. 72-71 col. 1 daca Rd. 72
col. 1 >Rd. 71 col. 1
23. Rd. 74 col. 1 si 2 = Rd. 72-71 col. 1 daca Rd.
72 col. 1 >Rd. 71 col. 2
24. Rd. 73-74 col. 1 si 2 = Rd. 71-72 col. 1 si 2
25. Rd. 55 col. 1 = 0 daca Rd.22 col. 1 = Rd. 54 col. 1
26. Rd. 55 col. 1 = 0 daca Rd.22 col. 2 = Rd. 54 col. 2
27. Rd. 56 col. 1 = 0 daca Rd.22 col. 1 = Rd. 54 col. 1
28. Rd. 56 col. 1 = 0 daca Rd.22 col. 2 = Rd. 54 col. 2
29. Rd. 69 col. 1 = 0 daca Rd. 62 col. 1 = Rd. 68 col. 1
30. Rd. 69 col. 2 = 0 daca Rd. 62 col. 2 = Rd. 68 col. 2
31. Rd. 70 col. 2 = 0 daca Rd. 62 col. 1 = Rd. 68 col. 1
32. Rd. 70 col. 2 = 0 daca Rd. 62 col. 2 = Rd. 68 col. 2
33. Rd. 73 col. 2 = 0 daca Rd. 71 col. 1 = Rd. 72 col. 1
34. Rd. 73 col. 2 = 0 daca Rd. 71 col. 2 = Rd. 72 col. 2
35. Rd. 73 col. 2 = 0 daca Rd 74 col. 1 > 0
36. Rd. 73 col. 2 = 0 daca Rd 74 col. 2 > 0
37. Rd. 73 col. 2 = 0 daca Rd 74 col. 1 = 0
38. Rd. 73 col. 2 = 0 daca Rd 74 col. 2 = 0
39. Rd. 74 col. 2 = 0 daca Rd 71 col. 1 = Rd. 72 col. 1
40. Rd. 74 col. 2 = 0 daca Rd 71 col. 1 = Rd. 72 col. 1
41. Rd. 74 col. 1 > 0 daca Rd. 73 col. 1 = 0
42. Rd. 74 col. 2 > 0 daca Rd. 73 col. 2 = 0
43. Rd. 74 col. 1 = 0 daca Rd. 73 col. 1 > 0
44. Rd. 74 col. 2 = 0 daca Rd. 73 col. 2 > 0
45. Rd. 76 col. 1 = 0 daca Rd. 77 col. 1 > 0
46. Rd. 76 col. 2 = 0 daca Rd. 77 col. 2 > 0
47. Rd. 76 col. 1 > 0 daca Rd. 77 col. 1 = 0
48. Rd. 76 col. 2 > 0 daca Rd. 77 col. 2 = 0
49. Rd. 77 col. 1 = 0 daca Rd. 76 col. 1 > 0
50. Rd. 77 col. 2 = 0 daca Rd. 76 col. 2 > 0
51. Rd. 77 col. 1 > 0 daca Rd. 76 col. 1 = 0
52. Rd. 77 col. 2 > 0 daca Rd. 76 col. 2 = 0
53. Rd. 77 col. 1 = Rd. 74+75 col. 1 daca Rd. 73 col. 1 = 0
54. Rd. 77 col. 2 = Rd. 74+75 col. 2 daca Rd. 73 col. 2 = 0
55. Rd. 77 col. 1 = Rd. 74+75-73 col. 1 daca Rd. 75
col. 1 > Rd. 73 col. 1
56. Rd. 77 col. 2 = Rd. 74 + 75 - 73 col. 2 daca Rd. 75
col. 2 > Rd. 73 col. 2
57. Rd. 76 col. 1 = Rd. 73 - 75 col. 1 daca Rd 73
col. 1> Rd. 75 col. 1
58. Rd. 76 col. 2 = Rd. 73 - 75 col. 2 daca Rd 73
col. 2> Rd. 75 col. 2
59. Rd. 76-77 col. 1 si 2 = Rd. 73-74-75 col. 1 si 2.


   2. SITUATIA PATRIMONIULUI (COD 02)
   
  1. Rd. 05 col. 1 si 2      = Rd. 01 la 04 col. 1 si 2
2. Rd. 12 col. 1 si 2 = Rd. 06 la 11 col. 1 si 2
3. Rd. 17 col. 1 si 2 = Rd. 13 la 16 col. 1 si 2
4. Rd. 18 col. 1 si 2 = Rd. 05+12+17 col. 1 si 2
5. Rd. 28 col. 1 si 2 = Rd. 19+21+22+24 la 27 col. 1 si 2
6. Rd. 32 col. 1 si 2 = Rd. 29 - 30 + 31 col. 1 si 2
7. Rd. 45 col. 1 si 2 = Rd. 33 + 35 la 44 col. 1 si 2
8. Rd. 46 col. 1 si 2 = Rd. 28 + 32 + 45 col. 1 si 2
9. Rd. 59 col. 1 si 2 = Rd. 47 la 51 + 53 + 55 la 58 col. 1 si 2
10. Rd. 66 col. 1 si 2 = Rd. 60 la 66 col. 1 si 2
11. Rd. 70 col. 1 si 2 = Rd. 67+68-69 col. 1 si 2
12. Rd. 72 col. 1 si 2 = Rd. 59+66+70+71 col. 1 si 2
13. Rd. 78 col. 1 si 2 = Rd. 73+75 la 77 col. 1 si 2
14. Rd. 80 col. 1 si 2 = Rd. 18+46+72+78+79 col. 1 si 2
15. Rd. 85 col. 1 si 2 = Rd. 86 col. 1 si 2
16. Rd. 85 col. 1 si 2 > 0
17. Rd. 102 col. 1 si 2 = Rd. 85+87 la 91-92+93-94-95+96 la
99-100+101 col. 1 si 2
18. Rd. 105 col. 1 si 2 = Rd. 103+104 col. 1 si 2
19. Rd. 120 col. 1 si 2 = Rd. 106 la 119 col. 1 si 2
20. Rd. 135 col. 1 si 2 = Rd. 121 la 134 col. 1 si 2
21. Rd. 135 col. 1 si 2 = Rd. 136+137+139 la 145 col. 1 si 2
22. Rd. 135 col. 1 si 2 = Rd. 149 +151 la 156+158+160 la 163 col. 1 si 2
23. Rd. 135 col. 1 si 2 = Rd. 165 la 168 col. 1 si 2
24. Rd. 135 col. 1 si 2 = Rd. 102+105+120+135+146+148+164+169 col. 1 si 2


   3. SITUATIA CREANTELOR SI DATORIILOR (COD 03)
   
  1. Rd. 20 col. 1 la 4        = Rd. 02+03+04+06+07+12 la 19 col. 1 la 4
2. Rd. 27 col. 1 la 4 = Rd. 21 la 26 col. 1 la 4
3. Rd. 34 col. 1 la 4 = Rd. 35+38+39 col. 1 la 4
4. Rd. 35 col. 1 la 4 = Rd. 36+37 col. 1 la 4
5. Rd. 40 col. 1 la 4 = Rd. 28+31+34 col. 1 la 4
6. Rd. 47 col. 1 la 4 = Rd. 42+44 la 46 col. 1 la 4
7. Rd. 48 col. 1 la 4 = Rd. 01+20+27+40+41+47 col. 1 la 4
8. Rd. 01* col. 1 = Rd. 01* col. 2+3+4
*) se repeta de la rd. 02 la rd. 48
9. Rd. 63 col. 1 la 4 = Rd. 49 la 62 col. 1 la 4
10. Rd. 77 col. 1 la 4 = Rd. 64+65+67 la 76 col. 1 la 4
11. Rd. 98 col. 1 la 4 = Rd. 79+81+82+87 la 90+92+94 la 97 col 1 la 4
12. Rd. 103 col. 1 la 4 = Rd. 99 la 102 col. 1 la 4
13. Rd. 104 col. 1 la 4 = Rd. 63+77+78+98+103 col. 1 la 4
14. Rd. 49* col. 1 = Rd. 49 *) col. 2+3+4
*) se repeta de la rd. 50 la rd. 104


   4. DATE INFORMATIVE (COD 04)
   
  1. Rd. 01+02 col. 1           = 1
2. Rd. 08 col. 1 si 2 = Rd. 09 la 11 col. 1 si 2
3. Rd. 22 col. 1 si 2 = Rd. 23 + 26 col. 1 si 2
4. Rd. 29 col. 1, 2 si 3 = Rd. 30 la 33 col. 1, 2 si 3
5. Rd. 34 col. 1, 2 si 3 = Rd. 35 la 38 col. 1, 2 si 3
6. Rd. 39 col. 1 si 2 = Rd. 40 la 45 col. 1 si 2
7. Rd. 47 col. 1 si 2 = Rd. 48+49+51+53 col. 1 si 2
8. Rd. 56* col. 1 = Rd. 56* col. 2+3
*) se repeta de la rd. 57 la rd. 75.
9. Rd. 56 col. 1, 2 si 3 = Rd. 57+61+65 la 68+73 col. 1, 2 si 3
10. Rd. 61 col. 1, 2 si 3 = Rd. 62 la 64 col. 1,2 si 3
11. Rd. 68 col. 1, 2 si 3 = Rd. 69 la 72 col. 1, 2 si 3
12. Rd. 76* col. 3 = Rd. 76 col. 1-2
*) se repeta pentru randurile 77 si 78
13. Rd. 80 col. 1 = Rd. 81 la 84 col. 1
14. Rd. 85 col. 1 = Rd. 86 la 88 col. 1
15. Rd. 89 col. 1 = Rd. 79+80-85 col. 1
16. Rd. 92 col. 1 = Rd. 03 la 07+74+75+91 col. 1
17. Rd. 92 col. 2 = Rd. 03 la 07+74+75 col. 2
18. Rd. 132 col. 1 si 2 = Rd. 133 la 137 col. 1 si 2
19. Rd. 151 col. 1 si 2 = Rd. 139 la 150 col. 1 si 2
20. Rd. 155 col. 1 si 2 = Rd. 152 la 154 col. 1 si 2
21. Rd. 156 col. 1 si 2 = Rd. 138+151-155 col. 1 si 2
22. Rd. 162 col. 2 = Rd. 157+159+161 col. 2
23. Rd. 163 col. 2 = Rd. 162 col. 2: Rd. 157 col. 1


   5. IMPOZITE, TAXE SI ALTE OBLIGATII DATORATE SI VARSATE (COD 05)
   
  1. Rd. 01 col. 1 la 6          = Rd. 02 la 09 col. 1 la 6
2. Rd. 10 col. 1 la 6 = Rd. 11 la 17 col. 1 la 6
3. Rd. 18 col. 1 la 6 = Rd. 19 la 28 col. 1 la 6
4. Rd. 32 col. 1 la 6 = Rd. 33+34 col. 1 la 6
5. Rd. 35 col. 1 la 6 = Rd. 01+10+18+32 col. 1 la 6
6. Rd. 38 col. 1 = Rd. 36-37 col. 1
7. Rd. 01* col. 1 = Rd. 01 col. 3+4+5-6
*) se repeta de la randul 02 la randul 35


   6. CREANTE SI ANGAJAMENTE IN VALUTA (COD 06)
   
 1. Rd. 24 col. 1 la 4           = Rd. 01 la 05+07 la 11+13 la 23 col. 1 la 4
1. Rd. 28 col. 1 la 4 = Rd. 25 la 27 col. 1 la 4
1. Rd. 29 col. 1 la 4 = Rd. 24+28 col. 1 la 4
1. Rd. 56 col. 1 la 4 = Rd. 30 la 48+50+52 la 55 col. 1 la 4
1. Rd. 60 col. 1 la 4 = Rd. 57 la 59 col. 1 la 4
1. Rd. 61 col. 1 la 4 = Rd. 56+60 col. 1 la 4


   2.2. CORELATII INTRE FORMULARE
   
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indicatorii din formular Corespund cu indicatorii din formular
crt. ───────────────────────────── ─────────────────────────────────
Cod Nr. Coloana Cod Nr. Coloana
formular rand formular rand
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 01 76 2 02 93 2
02 01 77 2 02 94 2
03 01 76 2 04 01 2
04 01 77 2 04 02 2
05 02 31 2 03 03 1
06 02 36 2 03 07 1
07 02 37 2 03 12 1
08 02 38 2 03 13 1
09 02 39 2 03 14 1
10 02 42 2 03 17 1
11 02 43 2 03 18 1
12 02 71 2 03 41 1
13 02 73 2 03 42 1
14 02 74 2 03 43 1
15 02 75 2 03 44 1
16 02 76 2 03 45 1
17 02 121 2 03 49 1
18 02 122 2 03 50 1
19 02 123 2 03 51 1
20 02 124 2 03 52 1
21 02 125 2 03 53 1
22 02 126 2 03 54 1
23 02 127 2 03 55 1
24 02 128 2 03 56 1
25 02 129 2 03 57 1
26 02 130 2 03 58 1
27 02 131 2 03 59 1
28 02 132 2 03 60 1
29 02 133 2 03 61 1
30 02 134 2 03 62 1
31 02 135 2 03 63 1
32 02 136 2 03 64 1
33 02 137 2 03 65 1
34 02 138 2 03 66 1
35 02 139 2 03 67 1
36 02 140 2 03 68 1
37 02 141 2 03 69 1
38 02 142 2 03 70+71+72 1
39 02 143 2 03 73+74 1
40 02 144 2 03 75 1
41 02 145 2 03 76 1
42 02 146 2 03 77 1
43 02 147 2 03 78 1
44 02 148 2 03 78 1
45 02 149 2 03 79 1
46 02 150 2 03 80 1
47 02 151 2 03 81 1
48 02 152 2 03 82 1
49 02 153 2 03 87 1
50 02 154 2 03 88 1
51 02 155 2 03 89 1
52 02 156 2 03 90 1
53 02 157 2 03 91 1
54 02 158 2 03 92 1
55 02 159 2 03 93 1
56 02 160 2 03 94 1
57 02 161 2 03 95 1
58 02 162 2 03 96 1
59 02 163 2 03 97 1
60 02 164 2 03 98 1
61 02 165 2 03 99 1
62 02 166 2 03 100 1
63 02 167 2 03 101 1
64 02 168 2 03 102 1
65 02 169 2 03 103 1
66 02 85 1 04 138 1
67 02 85 2 04 156 1
68 02 86 1 04 138 2
69 02 86 2 04 156 2
70 02 146+164 2 >04 56 1
71 02 48 1 si 2 06 08 2 si 4
72 02 50 1 si 2 06 10 2 si 4
73 02 53 1 si 2 06 11 2 si 4
74 02 54 1 si 2 06 12 2 si 4
75 02 56 1 si 2 06 18 2 si 4
76 02 57 1 si 2 06 14 2 si 4
77 02 58 1 si 2 06 15 2 si 4
78 02 61 1 si 2 06 16 2 si 4
79 02 63 1 si 2 06 18 2 si 4
80 02 64 1 si 2 06 17 2 si 4
81 02 65 1 si 2 06 19 2 si 4
82 02 108 1 si 2 06 30 2 si 4
83 02 109 1 si 2 06 31 2 si 4
84 02 111 1 si 2 06 32 2 si 4
85 02 112 1 si 2 06 33 2 si 4
86 02 116 1 si 2 06 34 2 si 4
87 02 117 1 si 2 06 35 2 si 4
88 02 123 1 si 2 06 36 2 si 4
89 02 124 1 si 2 06 37 2 si 4
90 02 126 1 si 2 06 38 2 si 4
91 02 127 1 si 2 06 39 2 si 4
92 02 131 1 si 2 06 40 2 si 4
93 02 132 1 si 2 06 41 2 si 4
94 02 140 1 si 2 06 43 2 si 4
95 02 141 1 si 2 06 44 2 si 4
96 02 159 1 si 2 06 52 2 si 4
97 03 08 1 05 02 2 si 4
98 03 83 1 05 02 2 si 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

   3. NOMENCLATOR - FORME DE PROPRIETATE
   
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod Denumire
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 PROPRIETATE DE STAT
12 Societati comerciale cu capital de stat
20 PROPRIETATE MIXTA (cu capital de stat si privat)
PROPRIETATE MIXTA (cu capital de stat - sub 50%)
21 Societati comerciale cu capital de stat autohton si de stat strain
22 Societati comerciale cu capital de stat si privat autohton si strain
23 Societati comerciale cu capital de stat si privat autohton
24 Societati comerciale cu capital de stat si privat strain

PROPRIETATE MIXTA (cu capital de stat - 50% si peste 50%)
25 Societati comerciale cu capital de stat autohton si de stat strain
26 Societati comerciale cu capital de stat si privat autohton si strain
27 Societati comerciale cu capital de stat autohton si privat autohton
28 Societati comerciale cu capital de stat si privat strain

30 PROPRIETATE PRIVATA
(cu capital: privat autohton, privat autohton
si strain, privat strain, societati agricole)
31 Societati comerciale in nume colectiv
32 Societati comerciale in comandita simpla
33 Societati comerciale in comandita pe actiuni
34 Societati comerciale pe actiuni
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

   4. NOMENCLATOR - RAMURI
   
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
COD DENUMIRE RAMURA
RAMURA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22 FINANTE, BANCI, ASIGURARI
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


   5. CLASIFICAREA ACTIVITATILOR DIN ECONOMIA NATIONALA (CAEN)
   
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DIVIZIUNEA DENUMIREA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
01 Agricultura si servicii auxiliare
02 Silvicultura, exploatarea forestiera si economia vanatului
05 Piscicultura si pescuitul
10 Extractia si prepararea carbunelui (inclusiv
sisturile si nisipurile bituminoase)
11 Extractia petrolului si gazelor naturale (exclusiv prospectiunile)
12 Extractia si prepararea minereurilor radioactive
13 Extractia si prepararea minereurilor metalifere
14 Alte activitati extractive
15 Industria alimentara si a bauturilor
16 Industria tutunului
17 Industria textila si a produselor textile
18 Industria confectiilor din textile, blanuri si piele
19 Industria pielariei si incaltamintei
20 Industria de preparare a lemnului
21 Industria celulozei, hartiei si cartonului
22 Edituri, poligrafie si reproducerea inregistrarilor pe suporti
23 Industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea
carbunelui si tratarea combustibililor nucleari
24 Industria chimica si a fibrelor sintetice si artificiale
25 Industria de prelucrare a cauciucului si a maselor plastice
26 Industria altor produse din minerale nemetalice
27 Industria metalurgica
28 Industria constructiilor metalice si a produselor din
metal (exclusiv masini, utilaje si instalatii)
29 Industria de masini si echipamente
30 Industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou
31 Industria de masini si aparate electrice
32 Industria de echipamente, aparate de radio, televiziune si comunicatii
33 Industria de aparatura si instrumente medicale, de
precizie, optice si ceasornicarie
34 Industria mijloacelor de transport rutier
35 Industria altor mijloace de transport
36 Productia de mobilier si alte activitati neclasificate
37 Recuperarea deseurilor si resturilor de materiale reciclabile
40 Productia, transportul si distributia de energie
electrica si termica, gaze si apa calda
41 Captarea, tratarea si distributia apei
45 Constructii
50 Vanzarea, intretinerea si repararea autovehiculelor si motocicletelor,
comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule
51 Comert cu ridicata (cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor)
52 Comert cu amanuntul (cu exceptia autovehiculelor si
motocicletelor), repararea bunurilor personale si gospodaresti
55 Hoteluri si restaurante
60 Transporturi terestre; transporturi prin conducte
61 Transporturi pe apa
62 Transporturi aeriene
63 Activitati anexe si auxiliare de transport
64 Posta si telecomunicatii
65 Activitati ale institutiilor financiare si bancare cu
exceptia activitatilor de asigurari si a caselor de pensii
66 Activitati de asigurari si ale caselor de pensii cu
exceptia asistentei sociale obligatorii
67 Activitati auxiliare ale institutiilor financiare
70 Tranzactii imobiliare
71 Inchirierea masinilor si echipamentelor fara
operator si a bunurilor personale si gospodaresti
72 Informatica si activitati conexe
73 Cercetare-dezvoltare
74 Alte activitati de servicii prestate, in principal, intreprinderilor
75 Administratie publica si aparare; asistenta sociala obligatorie
80 Invatamant
85 Sanatate si asistenta sociala
90 Asanarea si indepartarea gunoaielor, salubritate
si activitati similare
91 Activitati asociative diverse
92 Activitati recreative, culturale si sportive
93 Alte activitati de servicii
95 Activitati ale personalului angajat in gospodarii personale
99 Activitati ale organizatiilor si organismelor extrateritoriale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



   BANCA NATIONALA A ROMANIEI

   FORMULARE DE RAPORTARE SEMESTRIALA 1997
   
 JUDETUL               FORMA DE PROPRIETATE
UNITATEA RAMURA
ADRESA LOC: sector (Cod Ministerul Finantelor, ramura preponderenta)
STR. nr. ACTIVITATEA
TELEFON (Cod diviziune CAEN, activitatea preponderenta)
NUMARUL DIN CODUL FISCAL
REGISTRUL COMERTULUI

REZULTATE FINANCIARE
la data
(se completeaza cumulate de la inceputul anului)

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea indicatorilor Nr. Realizari aferente perioadei de raportare
rd. ───────────────────────────────────────────
an precedent an curent
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Venituri din dobanzi la conturile de disponibilitati 01
Venituri din dobanzi la conturile de depozit 02
Venituri din dobanzi la creditele curente 03
Venituri din dobanzi la creditele restante 04
Venituri din comisioane, taxe si speze bancare 05
Venituri din titluri de plasament 06
Venituri din scoaterea efectelor comerciale 07
Venituri din dobanzi la creditele subordonate 08
Venituri din participatii 09
Venituri din titluri imobilizate ale
activitatii de portofoliu 10
Venituri din alte imobilizari financiare 11
Venituri din diferite de curs valutar 12
Cifra de afaceri (rd. 01 la 12) 13
Venituri din productia de imobilizari necorporale 14
Venituri din productia de imobilizari corporale 15
Venituri din creante reactivate 16
Venituri din provizioane, din care: 17
- venituri din provizioane de risc de credit 18
- venituri din provizioane de risc de dobanda 19
- venituri din provizioane pentru riscuri si cheltuieli 20
Alte venituri din exploatare 21

I. VENITURI DIN EXPLOATARE -

TOTAL (rd. 13 la 17+21) 22
Cheltuieli cu dobanzi la conturile de disponibilitati 23
Cheltuieli cu dobanzi la conturile de depozit 24
Cheltuieli cu dobanzi la imprumuturile
primite, din care: 25
- cheltuieli cu dobazi la imprumuturile primite -
lombard (overdraft) 26
Cheltuieli cu comisioane, taxe si speze bancare 27
Cheltuieli privind titlurile de plasament 28
Cheltuieli cu rescontarea efectelor comerciale 29
Cheltuieli cu dobanzi la imprumuturile subordonate 30
Cheltuieli cu dobanzi la imprumuturile din obligatiuni 31
Cheltuieli cu primele privind rambursarea
obligatiunilor amortizate 32
Cheltuieli din diferente de curs valutar 33
Cheltuieli cu materii si materiale 34
Cheltuieli cu energia si apa 35
Cheltuieli cu uzura obiectelor de inventar 36
Alte cheltuieli materiale 37
Cheltuieli materiale - total (rd. 34 la 37) 38
Cheltuieli cu remuneratiile personalului 39
Cheltuieli privind asigurarile si protectia sociala 40
Cheltuieli cu personalul - total (rd 39 + 40) 41
Cheltuieli cu lucrari si servicii executate de terti 42
Cheltuieli cu impozite, taxe si varsaminte asimilate 43
Cheltuieli cu amortizarea imobilizarilor necorporale 44
Cheltuieli cu amortizarea imobilizarilor corporale 45
Cheltuieli cu provizioane, din care: 46
- cheltuieli cu provizioane de risc de credit 47
- cheltuieli cu provizioane de risc de dobanda 48
- cheltuieli cu provizioane pentru
riscuri si cheltuieli 49
Cheltuieli privind pierderi din credite 50
Cheltuieli privind pierderi din dobanzi 51
Pierderi din alte creante 52
Alte cheltuieli de exploatare 53
II. CHELTUIELI PENTRU EXPLOATARE -
TOTAL (rd. 23 la 25+27 la
33+38+41+42 la 46+50 la 53) 54
A. REZULTATUL DIN EXPLOATARE
PROFIT (rd. 22-54) 55
PIERDERI 56
Venituri de la bugetul statului si de la institutii
publice 57
Venituri din operatii de gestiune 58
Venituri din operatii de capital 59
Venituri exceptionale din provizioane 60
Alte venituri exceptionale 61
III. VENITURI EXCEPTIONALE
- TOTAL (rd.57 la 61) 62
Cheltuieli exceptionale privind operatiile de gestiune 63
Cheltuieli privind operatiile de capital 64
Cheltuieli exceptionale privind provizioanele 65
Cheltuieli exceptionale privind amortizarile 66
Alte cheltuieli exceptionale 67
IV. CHELTUIELI EXCEPTIONALE -
TOTAL (rd. 63 la 67) 68
B. REZULTATUL EXCEPTIONAL
PROFIT (rd. 62-68) 69
PIERDERE (rd. 68-62) 70
VENITURI TOTALE (rd. 22+62) 71
CHELTUIELI TOTALE (rd. 54+68) 72
C. REZULTATUL BRUT AL EXERCITIULUI
PROFIT (rd. 71 - 72) 73
PIERDERE (rd. 72 - 71) 74
Impozit pe profit 75
D. REZULTATUL NET AL EXERCITIULUI
PROFIT (rd. 73 -75) col. 1 si 2 76
PIERDERE (rd. 74+75) col. 1 si 2
(rd. 75-73) col. 1 si 2 77
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRATOR, INTOCMIT,
(Conducatorul unitatii) (Conducatorul compartimentului
Numele, prenumele si financiar-contabil)
semnatura Numele, prenumele si semnatura



JUDETUL FORMA DE PROPRIETATE
UNITATEA RAMURA
ADRESA LOC: sector (Cod Ministerul Finantelor, ramura preponderenta)
STR. nr. ACTIVITATEA
TELEFON (Cod diviziune CAEN, activitatea preponderenta)
NUMARUL DIN REGISTRUL CODUL FISCAL
COMERTULUI

SITUATIA PATRIMONIULUI
la data
- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ACTIV Nr. Sold la:
rd. ───────────────────────────────────────
inceputul anului sfarsitul perioadei
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
IMOBILIZARI NECORPORALE
Cheltuieli de constituire si de cercetare-dezvoltare 01
Fond comercial 02
Alte imobilizari necorporale 03
Imobilizari necorporale in curs 04
TOTAL (rd. 01 la 04) 05
IMOBILIZARI CORPORALE
Terenuri 06
Cladiri 07
Constructii speciale 08
Masini, utilaje si mijloace de transport 09
Alte imobilizari corporale 10
Imobilizari corporale in curs 11
TOTAL (rd. 06 la 11) 12
IMOBILIZARI FINANCIARE
Titluri de participare 13
Titluri imobilizate ale activitatii de portofoliu 14
Credite subordonate 15
Alte imobilizari financiare 16
TOTAL (rd. 13 la 16) 17
I. ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd. 05+12+17) 18
STOCURI
Materiale, din care 19
- materiale pentru investitii 20
Obiecte de inventar 21
Stocuri aflate la terti, din care: 22
- stocuri pentru investitii 23
Animale 24
Marfuri 25
Ambalaje 26
Alte stocuri 27
TOTAL (rd. 19+21+22+24 la 27) 28
DOBANZI, COMISIOANE SI TAXE DE INCASAT
Dobanzi de incasat 29
Provizioane specifice de risc de dobanda 30
Comisioane si taxe de incasat 31
TOTAL (rd. 29-30 +31) 32
ALTE ACTIVE CIRCULANTE
Debitori diversi, din care: 33
- debitori pentru investitii 34
Efecte comerciale de primit 35
Decontari cu bugetul statului si alte institutii publice 36
Decontari cu asigurarile sociale 37
Decontari cu personalul 38
Decontari cu actionarii privind capitalul 39
Titluri de plasament 40
Valori de incasat 41
Alte valori 42
Decontari din operatiuni interbancare 43
Alte decontari 44
TOTAL (rd. 33+35 la 44) 45
II. ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL (rd. 28+32+45) 46
DiSPONIBILITATI BANESTI
Casa in lei 47
Casa in valuta 48
Disponibilitati la BNR, in lei 49
Disponibilitati la BNR, in valuta 50
Disponibilitati la banci din tara, in lei, din care: 51
- disponibilitati pentru investitii 52
Disponibilitati la banci din tara, in valuta, din care: 53
- disponibilitati pentru investitii 54
Disponibilitati la institutii financiare din tara, in lei 55
Disponibilitati la institutii financiare din tara, in valuta 56
Disponibilitati la banci din strainatate, in valuta 57
Disponibilitati la institutii financiare din strainatate,
in valuta 58
TOTAL (rd. 47 la 51+53+55 la 58) 59
DEPOZITE BANESTI
Depozite la banci din tara, in lei 60
Depozite la banci din tara, in valuta 61
Depozite la institutii financiare din tara, in lei 62
Depozite la institutii financiare din tara, in valuta 63
Depozite la banci din strainatate, in valuta 64
Depozite la institutii financiare din strainatate,
in valuta 65
TOTAL (rd.60 la 65 66
CREDITE
Credite curente 67
Credite restante si in litigiu 68
Provizioane specifice de risc de credit 69
TOTAL (rd. 67+68-69) 70
ACREDITIVE DESCHISE
Depozite constituite pentru acreditive deschise 71
III. DISPONIBILITATI, DEPOZITE, CREDITE SI
ACREDITIVE - TOTAL (rd. 59+66+70+71) 72
CONTURI DE REGULARIZARE SI ASIMILATE
Cheltuieli inregistrate in avans, din care: 73
- cheltuieli inregistrate in avans pentru imobilizari 74
corporale ce depasesc fondul de dezvoltare constituit
Decontari din influente de curs valutar 75
Decontari tranzitorii din operatiuni intrabancare 76
Decontari din operatiuni in curs de clarificare 77
IV. CONTURI DE REGULARIZARE SI ASIMILATE -
TOTAL (rd. 73+75 la 77) 78
V. PRIME PRIVIND RAMBURSAREA
OBLIGATIILOR 79
TOTAL ACTIV
(rd. 18+46+72+78+79) 80
Capital social, din care: 85
- capital subscris, varsat 86
Prime legate de capital 87
Fondul de rezerva 88
Rezerva generala pentru riscul de credit 89
Alte rezerve 90
Rezultatul raportat
Profitul nerepartizat 91
Pierderea neacoperita 92
Rezultatul exercitiului
Profit 93
Pierdere 94
Repartizarea profitului 95
Fondul imobilizarilor corporale 96
Fondul de dezvoltare 97
Fondul de participare la profit 98
Alte fonduri 99
Repartizari la fondul de dezvoltare 100
Provizioane reglementate 101
I. CAPITALURI PROPRII
TOTAL (rd. 85+87 la 91-92+
93-94-95+96 la 99 - 100+101) 102
Provizioane pentru riscuri 103
Provizioane pentru cheltuieli 104
II. PROVIZIOANE PENTRU RISCURI SI CHELTUIELI-
TOTAL (rd. 103+104) 105
Disponibilitati ale agentilor economici, in lei 106
Disponibilitati ale persoanelor fizice, in lei 107
Disponibilitati ale agentilor economici, in valuta 108
Disponibilitati ale persoanelor fizice, in valuta 109
Disponibilitati ale bancilor din tara, in lei 110
Disponibilitati ale bancilor din tara, in valuta 111
Disponibilitati ale bancilor din strainatate, in valuta 112
Disponibilitati de la trezoreria statului 113
Disponibilitati ale institutiilor publice 114
Disponibilitati ale institutiilor financiare
din tara, in lei 115
Disponibilitati ale institutiilor financiare
din tara, in valuta 116
Disponibilitati ale institutiilor financiare
din strainatate, in valuta 117
Alte disponibilitati, in lei 118
Alte disponibilitati, in valuta 119
III. DISPONIBILITATI BANESTI-TOTAL
(rd. 106 la 119) 120
Depozite ale agentilor economici, in lei 121
Depozite ale persoanelor fizice, in lei 122
Depozite ale agentilor economici, in valuta 123
Depozite ale persoanelor fizice, in valuta 124
Depozite ale bancilor din tara, in lei 125
Depozite ale bancilor din tara, in valuta 126
Depozite ale bancilor din strainatate, in valuta 127
Depozite de la trezoreria statului 128
Depozite ale institutiilor publice 129
Depozite ale institutiilor financiare din tara, in lei 130
Depozite ale institutiilor financiare
din tara, in valuta 131
Depozite ale institutiilor financiare
din strainatate, in valuta 132
Alte depozite, in lei 133
Alte depozite, in valuta 134
IV. DEPOZITE BANESTI - TOTAL (rd. 121 la 134) 135
Imprumuturi subordonate (datoria subordonata) 136
Imprumuturi de refinantare de la BNR, din care: 137
- imprumuturi "lombard" (overdraft) 138
Imprumuturi de la banci din tara, in lei 139
Imprumuturi de la banci din tara, in valuta 140
Imprumuturi de la banci din strainatate, in valuta 141
Imprumuturi de la institutii financiare 142
Imprumuturi din emisiuni de obligatiuni 143
Alte imprumuturi, in lei 144
Alte imprumuturi, in valuta 145
V. IMPRUMUTURI-TOTAL
(rd. 136+137+139 la 145) 146
Depozite constituite pentru acreditive primite 147
VI. ACREDITIVE PRIMITE - TOTAL (rd. 147) 148
Furnizori, din care: 149
- furnizori de imobilizari 150
Efecte comerciale de platit 151
Decontari cu bugetul statului si institutii publice 152
Decontari cu asigurarile sociale 153
Decontari cu personalul 154
Dividende de plata 155
Creditori diversi, din care: 156
- creditori pentru investitii 157
Decontari din ordine de plata, din care: 158
- decontari din ordine de plata in valuta 159
Decontari din operatiuni interbancare 160
Dobanzi de platit 161
Comisioane si taxe de platit 162
Alte datorii 163
VII DATORII- TOTAL
(rd. 149+151 la 156+158+160 la 163) 164
Venituri inregistrate in avans 165
Decontari din influente de curs valutar 166
Decontari tranzitorii din operatiuni intrabancare 167
Decontari din operatiuni in curs de clarificare 168
VIII. CONTURI DE REGULARIZARE SI ASIMILATE-
TOTAL (rd. 165 la 168) 169
TOTAL PASIV
(rd. 102+105+120+135+146+148+164+169) 170
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, INTOCMIT,
(Conducatorul unitatii) (Conducatorul compartimentului
Numele, prenumele si financiar-contabil)
semnatura Numele, prenumele si semnatura


SITUATIA CREANTELOR SI DATORIILOR

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la sfarsitul Termen de lichiditate a activului
CREANTE rd. perioadei ─────────────────────────────────
(col. 2+3+4) sub 1 an 1-5 ani peste 5 ani
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. CREDITE SUBORDONATE 01
Dobanzi de incasat 02
Comisioane si taxe de incasat 03
Debitori diversi, din care: 04
- debitori pentru investitii 05
Efecte comerciale de primit 06
Decontari cu bugetul statului si alte
institutii publice, din care: 07
- impozitul pe profit 08
- impozitul pe salarii 09
- taxa pe valoarea adaugata 10
- alte impozite si taxe 11
Decontari cu asigurarile sociale 12
Decontari cu personalul 13
Decontari cu actionarii
privind capitalul 14
Titluri de plasament 15
Valori de incasat 16
Alte valori 17
Decontari din operatiuni
interbancare 18
Alte decontari 19
II. TOTAL CREANTE DIN ACTIVE
CIRCULANTE
(rd. 02+03+04+06+07+12 la 19) 20
Depozite la banci din tara, in lei 21
Depozite la banci din tara, in valuta 22
Depozite la institutii financiare din
tara, in lei 23
Depozite la institutii financiare din
tara, in valuta 24
Depozite la banci din strainatate,
in valuta 25
Depozit la institutii financiare din
strainatate, in valuta 26
III. TOTAL CREANTE DIN
DEPOZITE BANESTI
(rd. 21 la 26) 27
Credite in lei, din care: 28
- garantate de stat 29
- garantate de alte banci 30
Credite in valuta, din care: 31
- garantate de stat 32
- garantate de alte banci 33
Imprumuturi pentru datoria publica
total (rd. 35+38+39), din care: 34
Imprumuturi in contul datoriei publice
interne, conform Legii nr. 7/1992-
total (rd. 36+37), din care: 35
- aferente creditelor pentru investitii
devenite neperformante si pierderi
preluate la datoria publica interna,
conform Legii nr. 7/1992 36
- aferente creditelor pentru exporturi
si lucrari de constructii-montaj, pe
baza de acorduri guvernamentale,
comerciale si de cooperare cu alte
tari, devenite neperformante,
preluate la datoria publica interna,
conform Legii nr. 7/1992 37
Imprumuturi in contul datoriei publice
interne, conform O.G. nr. 1/1994 38
Imprumut pentru finantarea investitiei
Krivoi-Rog, conform
Legii nr. 95/1993 39
IV. TOTAL CREANTE DIN CRITERIILE
ACORDATE (rd. 28+31+34) 40
V. DEPOZITE CONSTITUITE PENTRU
ACREDITIVE DESCHISE 41
Cheltuieli inregistrate in avans,
din care: 42
- cheltuieli inregistrate in avans pentru
imobilizari corporale ce depasesc
fondul de dezvoltare constituit 43
Decontari din influente de
curs valutar 44
Decontari tranzitorii din operatiuni
intrabancare 45
Decontari din operatiuni in curs de
clarificare 46
VI. TOTAL CREANTE DIN ALTE
ACTIVE (rd. 42+44 la 46) 47
TOTAL CREANTE
(rd. 01+20+27+40+41+47)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la sfarsitul Termen de exigibilitate a pasivului
DATORII rd. perioadei ─────────────────────────────────
(col. 2+3+4) sub 1 an 1-5 ani peste 5 ani
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Depozite ale agentilor economici,
in lei 49
Depozite ale persoanelor fizice,
in lei 50
Depozite ale agentilor economici,
in valuta 51
Depozite ale persoanelor fizice,
in valuta 52
Depozite ale bancilor din tara,
in lei 53
Depozite ale bancilor din tara,
in valuta 54
Depozite ale bancilor din strainatate,
in valuta 55
Depozite de la trezoreria statului 56
Depozite ale institutiilor publice 57
Depozite ale institutiilor financiare
din tara, in lei 58
Depozite ale institutiilor financiare
din tara, in valuta 59
Depozite ale institutiilor financiare
din strainatate, in valuta 60
Alte depozite, in lei 61
Alte depozite, in valuta 62
I. TOTAL DATORII PRIVIND
DEPOZITE BANESTI
(rd.49 la 62) 63
Imprumuturi subordonate
(datoria subordonata) 64
Imprumuturi de refinantare de la BNR,
din care: 65
- imprumuturi "lombard"
(overdraft) 66
Imprumuturi de la banci din tara,
in lei 67
Imprumuturi de la banci din tara,
in valuta 68
Imprumuturi de la banci din
strainatate, in valuta 69
Imprumuturi de la institutii
financiare, din tara, in lei 70
Imprumuturi de la institutii
financiare, din tara, in valuta 71
Imprumuturi de la institutii
financiare, din strainatate,
in valuta 72
Imprumuturi din emisiuni
de obligatiuni, in lei 73
Imprumuturi din emisiuni
de obligatiuni, in valuta 74
Alte imprumuturi, in lei 75
Alte imprumuturi, in valuta 76
II. TOTAL DATORII DIN
IMPRUMUTURI
(rd.64+65+67 la 76) 77
III. DEPOZITE CONSTITUITE
PENTRU ACREDITIVE
PRIMITE 78
Furnizori, din care: 79
- furnizori de imobilizari 80
Efecte comerciale de platit 81
Decontari cu bugetul statului si alte
institutii publice, din care: 82
- impozitul pe profit 83
- impozitul pe salarii 84
- taxa pe valoarea adaugata 85
- alte impozite si taxe 86
Decontari cu asigurarile sociale 87
Decontari cu personalul 88
Dividende de plata 89
Creditori diversi, din care: 90
- creditori pentru investitii 91
Decontari din ordine de plata,
din care: 92
- decontari din ordine de plata, in
valuta 93
Decontari din operatiuni
interbancare 94
Dobanzi de platit 95
Comisioane si taxe de platit 96
Alte datorii 97
IV. TOTAL DATORII PRIVIND
PERSONALUL SI TERTII
(rd.79+81+82+87
la 90+92+94 la 97) 98
Venituri inregistrate in avans 99
Decontari din influente de curs
valutar 100
Decontari tranzitorii din
operatiuni intrabancare 101
Decontari din operatiuni in curs
de clarificare 102
V. TOTAL ALTE DATORII
(rd. 99 la 102) 103
TOTAL DATORII
(rd. 63+77+78+98+103) 104
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRATOR, INTOCMIT,
(Conducatorul unitatii) (Conducatorul compartimentului
Numele, prenumele si financiar-contabil)
semnatura Numele, prenumele si semnatura



DATE INFORMATIVE

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Numar Sume
rd. unitati
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A b 1 2
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Date informative privind rezultatele inregistrate
Unitati care au inregistrat profit 01
Unitati care au inregistrat pierderi 02
B. Date informative privind situatia indicatorilor
Numar mediu de salariati (cu contract de munca) 03
Numar colaboratori(cu contract civil) 04
Numar salariati 05
Salarii brute 06
Drepturi banesti cuvenite colaboratorilor 07
Cheltuieli social-culturale - total
(rd. 09 la 11) 08
- invatamant 09
- sanatate 10
- alte cheltuieli 11
Numar subunitati teritoriale in functiune, in tara, din care: 12
- sucursale 13
- filiale 14
- agentii 15
- reprezentante 16
Numar subunitati autorizate in strainatate din care: 17
- sucursale 18
- filiale 19
- agentii 20
- reprezentante 21
Titluri de participare detinute in capitalul social al altor
societati comerciale - total (rd.23+26) din care: 22
- Titluri de participare detinute in capitalul social al
altor societati bancare, din care: 23
- titluri de participare la societatile bancare din tara 24
- titluri de participare la societatile bancare din
strainatate 25
- Titluri de participare detinute in capitalul social al
societatilor comerciale bancare, din care: 26
- titluri de participare la societatile comerciale
nebancare din tara 27
- titluri de participare la societatile comerciale
nebancare din strainatate 28
Provizioane specifice de risc de credit
- total (rd. 30 la 33, din care: 29
- pentru credite "pierdere" 30
- pentru credite "indoielnice" 31
- pentru credite "substandard" 32
- pentru credite "in observatie" 33
Provizioane specifice de risc de dobanda
- total (rd. 35 la 38), din care: 34
- pentru dobanzi "pierdere" 35
- pentru dobanzi "indoielnice" 36
- pentru dobanzi "substandard" 37
- pentru dobanzi "in observatie" 38
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Sold la:
rd. ─────────────────────────────────────
inceputul anului sfarsitul perioadei
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A b 1 2
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
C. Date informative privind evolutia creditelor
Credite acordate, nerambursate la scadenta-
TOTAL (rd. 40 la 45), din care: 39
- pana la 30 zile 40
- 30-90 zile 41
- 90-180 zile 42
- 180-270 zile 43
- 270-360 zile 44
- peste 1 an 45
Dobanzi neincasate aferente creditelor acordate 46
Credite acordate debitorilor aflati in relatii speciale cu
societatile bancare-total(rd.48+49+51+53) din care: 47
- credite acordate actionarilor semnificativi, precum si
societatilor comerciale aflate sub control efectiv
direct sau indirect al acestor actionari 48
- credite acordate societatilor comerciale nebancare la
al caror capital social societatea bancara detine
titluri de participare, din care: 49
- credite acordate societatilor comerciale nebancare
la al caror capital social societatea bancara are o
participatie de cel putin 10% 50
- credite acordate personalului propriu al societatilor
bancare, din care: 51
- credite acordate cu dobanda preferentiala
personalului propriu al societatilor bancare 52
- alte credite acordate debitorilor aflati in relatii
speciale cu societatea bancara 53
Imprumuturi mari acordare clientilor - total, din care:
- imprumuturi mari ce depasesc 20% din fondurile 54
proprii ale societatii bancare 55
D. Date informative privind platile restante
Plati restante - TOTAL

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Total din care:
rd. (col. 2+3) ───────────────────────────
pentru pentru
activitatea investitii
curenta
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(rd. 57+61+65 la 68+73), din care: 56
Furnizori restanti - Total, din care: 57
- peste 30 zile 58
- peste 90 zile 59
- peste 1 an 60
Creditori restanti - Total (rd. 62 la 64), din care: 61
- contributie unitati la asigurarile sociale 62
- contributia salariatilor pentru pensia suplimentara 63
- contributia unitatii si a personalului la fondul de somaj 64
Obligatii restante fata de alti creditori 65
Impozite si taxe neplatite al termenul
stabilit la bugetul de stat 66
Impozite si taxe neplatite la termenul stabilit
la bugetele locale 67
Imprumuturi primite nerambursate la
scadenta - total (rd. 69 la 72), din care: 68
- restante pana la 30 zile 69
- restante dupa 30 zile 70
- restante dupa 90 zile 71
- restante dupa 1 an 72
Dobanzi neplatite aferente imprumuturilor primite 73
Credite acordate agentilor economici pentru activitatea
curenta sau pentru investitii, garantate de catre stat
conform H.G. nr. 610/1993, H.G. nr. 620/1993 - Total, din care: 74
- restante 75
E. Date privind regularizarea cu bugetul de stat si Banca
Nationala Romana
Sume reprezentand diferente de dobanzi bonificate
pentru credite acordate, din care: 76
- de la Banca Nationala a Romaniei 77
- de la bugetul statului 78

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Suma
rd. (se completeaza in echivalent dolari)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
F. Date privind institutiile straine in Romania
Total capital social varsat, in valuta, de investitorul strain
pana la data de 1 ianuarie 1997 79
Cresterea capitalului varsat de investitorul straina
in cursul semestrului I 1997 (rd. 81 la 84) 80
- cumparari de actiuni 81
- dividende de imprumuturi in actiuni 82
- conversii de imprumuturi in actiuni 83
- alte modalitati 84
Descresterea capitalului social varsat de investitorul straina
in cursul semestrului I 1997 (rd. 86 la 88) 85
- vanzari de actiuni 86
- restituiri de capital 87
- alte modalitati 88
Total capital social varsat de investitorul strain
(rd. 79+80-85) 89
Cota de participare a investitorului strain (%) 90
Imprumuturi acordate de investitorul strain 91
TOTAL DE CONTROL (rd. 03 la 07+74+75+91 col. 1);
(rd. 03 la 07+74+75 col. 2) 92

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Sold la:
rd. ───────────────────────────────
inceputul sfarsitul
anului perioadei
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
G. Conturi in afara bilantului
Active si pasive necuprinse in bilant - total 93
- valori si documente de valoare in lei primite
spre pastrare, incasare sau valorificare 94
- valori si documente de valoare in lei, remise
spre pastrare incasate sau valorificate 95
- valori si documente de valoare in valuta, primite
spre pastrare, incasate sau valorificate
- valori si documente de valoare in valuta remise
spre pastrare, incasare sau valorificare 97
- angajamente, in lei 98
- angajamente in valuta, din care: 99
- garantii emise 100
- angajamente externe 101
- debitori insolvabili din credite si dobanzi 102
- diverse creante, sume si valori de recuperat sau
valorificat, din care: 103
- debitori scosi din activ, urmariti in continuare 104
- creante si debite de la alte institutii lichide 105
- cecuri si alte imprimate 106
- alte sume de recuperat 107
- mijloace fixe scoase din functiune, neamortizate
integral 108
- alte valori, sume sau documente in evidenta, din care: 109
- mijloace fixe si alte mijloace materiale luate
cu chirie, in folosinta sau custodie 110
- angajamente si titluri de garantie primite 111
- garantii depuse pe librete de economii CEC 112
- diverse documente si valori proprii in evidenta 113
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA Capital social subscris
─────────────────────────────────────────────────
INDICATORILOR Nr. la inceputul anului la sfarsitul anului
rd. Total din care: Total din care:
-mii lei- in valuta in valuta -mii lei-
in valuta in valuta
(echivalent (echivalent (echivalent (echivalent
───────────────────── ─────────────────────────
mii lei) USD) mii lei) USD)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4 5 6
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Capital social, din care: 114
- F.P.S. 115
- F.P.P. (S.I.F.) 116
- regii autonome 117
- societati comerciale
rezidente 118
- societati comerciale
nerezidente 119
- persoane fizice
rezidente 120
- persoane fizice
nerezidente 121
Capital social, din care: 122
- F.P.S. 123
- F.P.P. (S.I.F.) 123
- regii autonome 125
- societati comerciale
rezidente 126
- societati comerciale
nerezidente 127
- persoane fizice
rezidente 128
- persoane fizice
nerezidente 129
Fondul de rezerva-Total, din care: 130
- Fondul de rezerva din diferente
favorabile de curs valutar, conform
H.G. nr. 58/1994 si 131 H.G. nr. 97/1994
Alte rezerve - total (rd. 133 132
la 137), din care:
- Rezerve din diferente de curs
aferente operatiunilor de subscriere
si varsare a capitalului social in
valuta, conform H.G. nr. 252/1996 133
- Rezerva din influente de curs aferente
disponibilitatilor in valuta
reprezentand capital social varsat in
valuta, conform H.G. nr. 222/1996 134
- rezerve din influente de curs provenite
din reevaluarea activelor si pasivelor 135
in valuta inregistrate la 31.12.1994
- Rezerve din influente de curs aferente
aprecierii, pana la 31.12.1994, a 136
capitalului social varsat in valuta
- Alte rezerve 137
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Capital capital
rd. social subscris
subscris varsat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CAPITAL SOCIAL
LA INCEPUTULUI ANULUI 138
MODALITATI DE MAJORARE A CAPITALULUI SOCIAL
Aporturi noi din partea actionarilor 139
Utilizarea primelor de emisiune sau de aport si a altor
prime legate de capital 140
Incorporarea fondului de rezerve constituit pe seama primelor
de emisiune sau de aport si a altor prime legate de capital 141
Incorporarea altor rezerve constituite pe seama primelor
de emisiune sau de aport si a altor prime legate de capital 142
Sumele alocate din profitul realizat de la obtinerea
autorizatiei de functionare pana la data de 31.12.1995
drept surse proprii de constituire a fondului de dezvoltare 143
Aporturile in natura, constand in cladiri si terenuri destinate
exclusiv sediilor unitatilor bancare 144
Utilizarea dividendelor din profitul net cuvenit actionarilor
dupa plata impozitului pe dividende 145
Utilizarea fondului de rezerva constituit din profitul net 146
Utilizarea altor rezerve constituite din profitul net 147
utilizarea sumelor inregistrate la fondul de rezerva constituit
din diferente favorabile de curs valutar 148
utilizarea sumelor inregistrate la alte rezerve constituite
din diferente de curs aferente operatiunilor de subscris
si varsarea capitalului social in valuta 149
Utilizarea sumelor inregistrate la alte rezerve constituite
din influente de curs aferente disponibilitatilor in valuta
reprezentand capital social varsat in valuta 150
TOTAL MODALITATI DE MAJORARE A CAPITALULUI
SOCIAL (rd. 139 la 150) 151
Rascumpararea actiunilor proprii potrivit Legilor nr. 33/1991
privind activitatea bancara 152
Sume utilizate pentru acoperirea pierderilor 153
Alte modalitati de reducere a capitalului social potrivit legii 154
TOTAL MODALITATI DE REDUCERE A CAPITALULUI
SOCIAL (rd. 152 la 154) 155
CAPITAL SOCIAL
LA FINELE PERIOADEI (rd. 138+151-155) 156
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
DENUMIREA INDICATORILOR Nr. Valuta
rd. echivalent Lei
USD
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Capital social subscris si varsat in
valuta, la cursul de subscriere 157
Alte rezerve constituite din diferente de
curs aferente operatiunilor de subscriere
si varsare a capitalului social in valuta 158 x
stabilite potrivit H.G. nr. 252/1996
Alte rezerve din diferente de curs aferente
operatiunilor de subscriere si varsare a capitalului
social in valuta, utilizare pentru majorarea 159 x
capitalului social potrivit O.G. nr. 40/1996
Alte rezerve constituite din influente de
curs aferente disponibilitatilor in valuta
reprezentand capital social varsat in 160 x
valuta, stabilite potrivit H.G. nr. 252/1996
Alte rezerve din influente de curs aferente
disponibilitatilor in valuta reprezentand
capital social varsat in valuta utilizate
pentru majorarea capitalului social 161 x
potrivit O.G. nr. 40/1996
Capital social subscris si varsat in valuta
rezultat dupa majorarea acestuia prin utilizarea
rezervelor din diferente de curs valutar, 162 x
potrivit O.G. nr. 40/1996 (rd. 157+159+161)
Cursul valutar corespunzator capitalului social
subscris si varsat in valuta, rezultat dupa 163 x
majorarea acestuia potrivit O.G. Nr. 40/1996
(rd.162 col. 2; rd. 157 col.1)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRATOR, INTOCMIT,
(CONDUCATORUL UNITATII) (CONDUCATORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele si FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele si
Semnatura


   
                                                                                       - mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Datorat Varsat Ramas de varsat
Total din care: efectiv ──────────────────────────────
constituite termen de Cu termen Cu in Varsat
pentru anul plata de plata plus
Nr. 1997 pana la dupa (3-1)
DENUMIREA INDICATORILOR rd. finele perioada
perioadei de
de raportare
raportare
───────────────
(col. 1-3=4+5)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
BUGET DE STAT - TOTAL
(rd. 02 la 09) 01
Impozit pe profit 02
Impozit pe salarii 03
Taxa pe valoarea adaugata 04
Taxe speciale de consumatie (accize) 05
Taxe vamale de la persoane juridice 06
Impozit pe dividende 07
Majorari, penalitati si amenzi pentru neplata
in termen a obligatiilor catre bugetul de stat 08
Alte impozite, taxe si alte obligatii datorate
bugetului de stat 09
BUGETE LOCALE - TOTAL
(rd. 11 la 17) 10
Taxa pentru folosirea terenurilor
proprietate de stat 11
Impozite pe cladiri si impozit pe teren 12
Taxa asupra mijloacelor de transport
detinute de societatile bancare 13
Impozitul pe veniturile persoanelor
juridice nerezidente 14
Taxa pe timbru 15
Majorari, penalitati si amenzi pentru
neplata in termen a obligatiilor catre
bugetul local 16
Alte impozite, taxe si alte obligatii datorate
bugetelor locale 17
FONDURI SPECIALE - TOTAL
(rd. 19 la 28) 18
Fond special pentru sanatate 2% 19
Fond special pentru sanatate 10% 20
Fond special pentru sanatate 1 % 21
Fond special pentru dezvoltarea si
modernizarea drumurilor publice 22
Fond special pentru dezvoltarea si
modernizarea punctelor vamale 23
Fond special pentru dezvoltarea
sistemului energetic 24
Fond de somaj 1% 25
Fond de somaj 5% 26
Fond de risc de accident 27
Contributiile pentru constituirea resurselor
financiare ale Fondului de garantare a
depozitelor in sistemul bancar, conform
O.G. nr. 39/1996, din care: 28
- contributia initiala 29
- contributia anuala 30
- contributia speciala 31
ASIGURARI SOCIALE - TOTAL
(rd. 33+34) 32
C.A.S. (mai putin 2%) 33
Fond pentru pensie suplimentara 34
TOTAL (rd. 01+10+18+32) 35
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


   
─────────────────────────────────────────────────
Denumirea indicatorilor Nr. Sume
rd.
─────────────────────────────────────────────────
A B 1
─────────────────────────────────────────────────
T.V.A. de recuperat
- Constituit 36
- Recuperat 37
- Diferenta 38
─────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, INTOCMIT,
(CONDUCATORUL UNITATII) (CONDUCATORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele si FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele si
Semnatura


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
CREANTE Nr. Sold la:
rd. ───────────────────────────────────────────
inceputul anului sfarsitul perioadei
────────────────────────────────────────────────
Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
in USD in mii lei in USD in mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Titluri de participare 01
Credite subordonate 02
Dobanzi de incasat 03
Comisioane si taxe de incasat 04
Debitori diversi, din care: 05
- debitori pentru investitii 06
Decontari cu actionarii privind
capitalul 07
Casa 08
Cecuri 09
Disponibilitati la BNR 10
Disponibilitati la banci din tara,
din care: 11
- disponibilitati pentru investitii 12
Disponibilitati la institutii
financiare din tara 13
Disponibilitati la banci din
strainatate 14
Disponibilitati la institutii
financiare din strainatate 15
Depozite la banci din tara 16
Depozite la banci din strainatate 17
Depozite la institutii financiare
din tara 18
Depozite la institutii financiare
din strainatate 19
Credite curente 20
Credite restante si in litigiu 21
Depozite constituite pentru
acreditive deschise 22
Alte active in valuta*) 23
TOTAL ACTIVE DIN BILANT
IN VALUTA (rd. 01 la 05 +
+ 07 la 11+13 la 23) 24
Valuta cumparata si neprimita privind
tranzactii valutare la vedere incheiate
de catre societatile bancare si nume
si cont propriu 25
Valuta cumparata si neprimita
privind tranzactii valutare la termen
incheiate de catre societatea
bancara si nume si cont propriu 26
Alte creante in valuta reflectate in
afara bilantului **) 27
TOTAL CREANTE IN AFARA
BILANTULUI IN VALUTA
(rd. 25 la 27) 28
TOTAL CREANTE IN VALUTA
(rd. 24 +28) 29
Disponibilitati ale agentilor economici 30
Disponibilitati ale persoanelor fizice 31
Disponibilitati ale bancilor din tara 32
Disponibilitati ale bancilor din strainatate 33
Disponibilitati ale institutiilor financiare
din tara 34
Disponibilitati ale institutiilor financiare
din strainatate 35
Depozite ale agentilor economici 36
Depozite ale persoanelor fizice 37
Depozite ale bancilor din tara 38
Depozite ale bancilor din strainatate 39
Depozite ale institutiilor financiare
din tara 40
Depozite ale institutiilor financiare
din strainatate 41
Imprumuturi subordonate (datoria
subordonata) 42
Imprumuturi de la banci din tara 43
Imprumuturi de la banci din strainatate 44
Imprumuturi de la institutii financiare
din tara 45
Imprumuturi de la institutii financiare din
strainatate 46
Depozite constituite pentru acreditive
primite 47
Furnizori, din care: 48
- furnizori de imobilizari 49
Creditori diversi, din care: 50
- creditori pentru investitii 51
Decontari din ordine de plata 52
Dobanzi de platit 53
Comisioane si taxe de platit 54
Alte pasive in valuta*) 55
TOTAL PASIVE DIN BILANT IN VALUTA
(rd. 30 la 48+50+52 la 55) 56
Valuta de livrat privind tranzactii valutare la
vedere incheiate de catre societatea bancara
in nume si cont propriu 57
Valuta de livrari privind tranzactii valutare la
termen incheiate de catre societatile bancara
in nume si cont propriu 58
Alte angajamente in valuta reflectate in afara
bilantului **) 59
TOTAL ANGAJAMENT IN AFARA
BILANTULUI IN VALUTA (rd. 57 la 59) 60
TOTAL ANGAJAMENT IN VALUTA
(rd. 56 + 60) 61
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

   *)Randurile 23 si 55 respectiv sumele reprezentand "Alte active in valuta" si "Alte pasive in valuta" se detaliaza pe fiecare cont de activ si de pasiv, indicandu-se denumirea exacta a conturilor, potrivit planului de conturi utilizat de societatea bancara.
   **)Randurile 27 si 59, respectiv sumele reprezentand "Alte creante in valuta reflectate in afara bilantului" si "Alte angajamente in valuta reflectate in afara bilantului" se detaliaza pe fiecare cont in afara bilantului indicandu-se denumirea exacta a conturilor, potrivit planului de conturi utilizat de societatea bancara.
   
         ADMINISTRATOR,                                  INTOCMIT,
(CONDUCATORUL UNITATII) (CONDUCATORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele si FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele si
Semnatura


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la:
rd. ────────────────────────────────────────────
inceputul anului sfarsitul perioadei
─────────────────────────────────────────────
ACTIVE Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
(denumirea conturilor) in USD in mii lei in USD in mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ALTE ACTIVE - TOTAL,
(rd. 02 la ....), din care: 01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, INTOCMIT,
(CONDUCATORUL UNITATII) (CONDUCATORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele si FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele si
Semnatura


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la:
rd. ────────────────────────────────────────────
inceputul anului sfarsitul perioadei
─────────────────────────────────────────────
PASIVE Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
(denumirea conturilor) in USD in mii lei in USD in mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ALTE PASIVE- TOTAL,
(rd. 02 la ....), din care: 01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, INTOCMIT,
(CONDUCATORUL UNITATII) (CONDUCATORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele si FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele si
Semnatura


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la:
rd. ───────────────────────────────────────────
inceputul anului sfarsitul perioadei
─────────────────────────────────────────────
ALTE CREANTE Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
(denumirea conturilor) in USD in mii lei in USD in mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ALTE CREANTE - TOTAL,
(rd. 02 la ....), din care: 01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ADMINISTRATOR, INTOCMIT,
(CONDUCATORUL UNITATII) (CONDUCATORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele si FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele si
Semnatura


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Sold la:
rd. ──────────────────────────────────────────
inceputul anului sfarsitul perioadei
─────────────────────────────────────────────
ALTE ANGAJAMENTE Echivalent Echivalent Echivalent Echivalent
(denumirea conturilor) in USD in mii lei in USD in mii lei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A B 1 2 3 4
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

ALTE ANGAJAMENTE - TOTAL,
(rd. 02 la ....), din care: 01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
ADMINISTRATOR, INTOCMIT,
(CONDUCATORUL UNITATII) (CONDUCATORUL COMPARTIMENTULUI
Numele, prenumele si FINANCIAR-CONTABIL)
Semnatura Numele, prenumele si
Semnatura